Tarih: 22.08.2023 16:51

Urfa'da göz doktoru sıkıntısı had safhada

Facebook Twitter Linked-in

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal bugün (22 Ağustos) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Urfa’da göz doktoru bulamadığı için hastaların mağdur olduğunu dile getirdi. 

 

Bu konuyu sosyal medya hesabında gündeme getiren Tanal, “Sağlıkta çağ atladık” diyenler utanır mı? Şanlıurfa’da göz doktoru bulmak, muayene olmak da mucize! Göz doktoru eksikliğinden dolayı da hemşerilerim perişan. Devlet hastanesinden umudunu kesen hemşerilerimin kapısını çaldığı Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ise göz randevusu için en erken tarih olarak 30/01/2024 belirtiliyor. Şanlıurfa, sağlıkta Afganistan’dan beter durumda!' ifadelerini paylaştı. 

 

1 HEKİM 4 SAATTE 45 HASTAYA BAKIYOR

 

Şanlıurfa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Fırat Erkmen, yaşanan sıkıntıyı şöyle yorumladı:

 

 “Göz poliklinğinde bir hastayı muayene etmek için 3-4 cihaz gerekebiliyor. Muayene süresi uzun olunca randevu dışında hasta bakma şansınız pek olmuyor. Göz bölümünde süreyi kısaltmak gibi bir durum yok. Bir gözlüğün numarasını belirlemek için bile 4 -5 tane mercek denenmesi gerekiyor. Ayrıca yeterli sayıda da doktor yok. Örneğin, benim görev yaptığım hastanede 3 hekim 140 hastaya baktı. Yani bir hekim 4 saatte 45 hastaya bakmış. Bu oldukça yüksek bir rakam.

 

KOCA ŞEHİRDE 2 ÇOCUK CERRAHI VAR

 

Cerrahi branşlarda çok eksiklik var. Kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi hep eksik. Düşünün, çocuk nüfusunun yoğun olduğu bir şehirde sadece 2 tane çocuk cerrahisi var.

 

İnsanlar doktora ulaşamayınca geriliyor. Sonra da sanki bu sistemin suçlusu doktormuş ya da sağlık çalışanlarıymış gibi hedefe konuluyoruz.

 

YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARININ BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

 

Yani aslında sağlık politikalarının suçu, bizim üzerimize kalıyor. Mecburi hizmetle buraya gelenler, söz konusu sorunlar nedeniyle görevi bitince tayin isteyip gidiyor. Giden sayısı fazla ama yerlerine gelen o kadar doktor olmuyor.” 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —