Tarih: 01.06.2023 16:26

Urfa’da ekmeğe zam gelecek mi? Başkan Kıraatlı açıkladı …

Facebook Twitter Linked-in

Bazı fabrikalar tarafından una zam yapıldığına  dikkat çeken Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı,“Gündemimizde zam ile ilgili bir şey yok. Tarım Bakanının açıklanmasını bekliyoruz. Henüz zam durumları ile ilgili alınmış bir karar yok. Buğday fiyatı henüz açıklanmamış. Bazı fabrikalar kafasına zam yapmış. Ama şu aşamada fırıncılar odası olarak herhangi bir işlem yapamayız.”dedi..

FABRİKALAR TARAFINDAN UNA ZAM YAPILDI !

“Pazartesi günü fiyatlarla ilgili değişiklik olursa biz de gündemimize alacağız.” diyen Karaatlı, şöyle konuştu:”Şu anda undaki zamma müdahale edeceğini bekliyoruz. Ama şu noktada bir zam var, unda yapıldı bazı fabrikalar tarafından. Biz belli bir mevzuta bağlıyız kafamıza göre iş yapamayız.

SERBEST PİYASA BİZLERİ ZORLUYOR !

Bizim bir tek ham maddemiz var, oda un. Onun da serbest olmaması lazım, belli bir mevzuata oturtulmamalı. Onun da bir rayiş bedelinin olması gerekiyor. Serbest piyasa olduğu için bizleri zor durumda bırakıyor. Şu aşamada gündemimizde zam diye bir şey yok. Pazardan sonraya kadar bekleyeceğiz. Durumu öyle görüşeceğiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —