Tarih: 09.08.2023 09:01

Urfa'da deprem, sel olmadı mı? Yoksa Urfa esnafı sahipsiz mi?

Facebook Twitter Linked-in

Deprem bolgesindeki esnafın Halkbank'a olan kredi borçları 6 ay daha ertelendi. Ancak Şanlıurfa'nın kapsam dışında tutulması tepkilere yol açıyor. 

 

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşeki etiketleyerek yaptığı paylaşımda, kararın gözden geçirilmesini istedi. Altun, Bakan Şimşek'e şu çağrıyı yaptı:

 

''Kıymetli Bakanım, deprem bölgesindeki esnafların kamu kooperatiflerine olan borçlarını 6 ay ertelediniz, teşekkür ederiz. Ancak Şanlıurfa deprem bölgesi değil mi? Şanlıurfa'da binalar yıkılmadı mı, insanlar ölmedi mi, peşinden sel olmadı mı, onbinlerce araç sel felaketinde heder olmadı mı? binlerce evce işyeri sel felaketine uğramadı mı? Yoksa Şanlıurfa esnafları sahipsiz mi? Esnaf ve sanatkarlar adına bu kararınızı gözden geçirmenizi arz ederiz.''

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI NE DİYOR?

 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri kefaletiyle Halkbank'tan 6 Şubat 2023 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarının geri ödemesi, vade tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelendi.Bu kapsamdaki esnaf ve sanatkarlar, 6 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Halkbank'a yazılı müracaatta bulunabilecek. Karar kapsamında borçları ertelenmiş olan esnaf ve sanatkarlara, talepleri haline banka tarafından düşük faizli kredi açılabilecek.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —