Tarih: 07.09.2023 09:36

Urfa'da deprem konutları hız kazandı

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat depremlerinin vurduğu Urfa'da TOKİ'nin planladığı 4 bin 562 konut projesi tam hız devam ediyor.

 

Afetzedeler için merkez Eyyübiye Batıkent (Akabe) ve Karaköprü ile Birecik'te deprem sonrası yapımına başlanan konutlarla kırsal mahallelerde yapılan köy evleri etap etap tamamlanacak.

 

Eyyübiye Batıkent'te 366 konutun kaba inşaatı bitti,  konutların yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 

 

TOKİ'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, 'Depremden etkilenen şehirlerimizin yeniden ihya ve inşası için var gücümüzle çalışıyoruz.  Şanlıurfa'da yapımı başlayan konutlarımızın inşaatı hızla devam ediyor.' ifadeleri yer aldı. 

 

Öte yandan TOKİ konutlarıyla ilgili valilik toplantı salonunda değerlendirme toplantısı düzenlendi. TOKİ yetkililerinin de katıldığı toplantı da proje alanları, alt ve üst yapı ile ilgili eksiklikler ve çözüm önerileri değerlendirildi. Planlanan takvime göre çalışmaların devam ettiğini belirten TOKİ yetkilileri, alt yapıda belirli bir takvime sadık kalarak hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Vali Şıldak ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının vatandaşlarımıza zamanında teslim edilebilmesi için TOKİ’ye her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

 

Vali Hasan Şıldak’ın başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcıları Erinç Demir ve Ahmet Fatih Sungur, TOKİ Şube Müdürü Kayhan Aksoy, Şuski Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Savaş Bayındır, AFAD Müdürü Ufuk Şelal Ergeldi ve TOKİ Şantiye Sorumlusu Ali Güneş ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —