Tarih: 18.05.2023 13:39

Urfa'da 'Deprem izolatörlü' ilk konut projesine start veriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Akçakale yolu – Batıkent TOKİ bağlantısı güzergahında, Şahinler-Kadıkendi ve Keberli Mahalleleri arasındaki 360 hektarlık rezerv  konut alanında planlanan 1000 konutluk projeye start veriliyor.

Eyyübiye  Belediye Başkanı Mehmet Kuş, proje alanında incelemeler yaptı, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çok sayıda iş makinesi ve kamyonun çalıştığı bölgede, inşaat işçilerinin kalacağı şantiye binası tamamlandı. İmar yolları kazı ve hafriyat işlerinin devam ettiği alanda, birinci etap kazı çalışmalarına başlandığını açıklayan Başkan Mehmet Kuş, ilk etapta 1000 konutu kapsayan  projeye birkaç hafta içinde temel atma töreni düzenleyeceklerini bildirdi. 

Seçildiği gün Eyyübiye’yi dönüştüreceğine dair bir söz verdiğimi anımsatan Başkan Mehmet Kuş, şunları kaydetti:

''1000 konutluk projeyi, 6 Şubat’ta yaşanan  deprem felaketi nedeniyle revize ederek sismik deprem izolatörlü sisteme çevirdik. Depremi maalesef şiddetli bir şekilde yaşadık.  Şanlıurfa’da da can kayıplarımız oldu. Depremden bir hafta sonra ekibimizle toplantımızı gerçekleştirdik ve artık biz de deprem bölgesindeyiz deyip, güvenli binaları Eyyübiyeli kardeşlerimize, Şanlıurfalı hemşehrilerimize kazandırmamız gerektiği fikri hasıl oldu. Sağ olsun yatırımcı kardeşimizle de toplantımızı gerçekleştirip, Eyyübiye’de yeni bir mahalle anlamına gelen 1000 konutluk projemizi sismik deprem izolatörlü sistemle revize ettik.  Türkiye’de bu büyüklükte bir konut projesinde deprem izolatörü ilk kez Eyyübiye ilçemizde uygulanacak. Tabi bu bizim için büyük bir mutluluk verici proje. Projede imzamızın olması hasebiyle gerçekten çok mutluyuz. İnşallah sismik izolatörlü binalar Eyyübiye’de ve Şanlıurfa’da yaygınlaşacaktır. İnsanlarımızın güvenli ortamlarda, rahat şekilde yaşamalarına vesile olacağız.

 TARIM ALANLARINI KORUYORUZ

Tarım arazilerine bir çakıl taşı dahi koymama hassasiyetiyle hareket ettik. Bu manada yapımına başlayacağımız sismik deprem izolatörlü 1000 konut projemizi de dağ eteğinde, sert zeminde uyguluyoruz. Sert zeminde olmasına rağmen yine vatandaşlarımız oturdukları evlerinde güvenle yaşasınlar diyerek, sismik izolatör de kullanıyoruz. İnşallah Eyyübiyeli kardeşlerimize, Şanlıurfalı hemşehrilerimize yüzde yüz güvenli evler kazandırıyoruz.

İKİNCİ ETABIN TEMELİNİ BİR AY SONRA ATACAĞIZ

Projedeki ilerleme hakkında bilgi veren yüklenici firma yetkilileri ise, imar yolları çalışmaları devam ederken ilk etabın temel kazısına başladıklarını, yaklaşık 15 gün sonra temel atma seviyesine geleceklerini ifade ettiler. İkinci etabın temel kazısına ise bir ay sonra başlamış olacakları bilgisini veren yetkililer, olabildiğince ivedi şekilde 1000 konutu tamamlamak istediklerini belirterek, “Çünkü Şanlıurfa’da yaklaşık 40 bin konut açığı var. Başkanımızla birlikte bu işi daha hızlı nasıl yapabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz, inşallah 1,5 yıl içinde 1000 konutu Eyyübiye’mize kazandırmış olacağız.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —