Tarih: 13.05.2023 14:35

Urfa’da çocuk istismar davasında rekor hapis cezası

Facebook Twitter Linked-in

T24'in haberine göre, Şanlıurfa’da yaşayan çocuklardan İ.’nin Şubat 2022’de kaybolması ve çocuğun ailesinin durumu karakola bildirmesi ve diğer çocuğun öğretmenine istismarı anlatmasıyla olay ortaya çıkmıştı.

Yaşanan istismar olayıyla ilgili Adem Açar 12 Mart 2022’de tutuklanmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Adem Açar için ‘Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan her çocuk için ayrı ayrı 31 yıl 5’er ay ve ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı’ suçundan yine her çocuk için ayrı ayrı 39 yıl 3’er ay olmak üzere toplamda 141 yıl 4 ay hapsi isteniyordu.

A. isimli çocuk verdiği ifadede 2021-2022 arasında birden fazla istismara uğradığını, Adem Açar’ın kendisini evlerinde istismar ettiğini, kemerle şiddet uygulayarak gitmesine engel olmaya çalıştığını söyledi. İ. ise ifadesinde istismarın 2013 - 2022 yılları arasında birden fazla gerçekleştiğini, Adem Açar’ın kendisini banyoya kapattığını, istediklerini yapmayınca sopayla ve kemerle şiddet uyguladığını söyledi.

Deprem nedeniyle ertelenen karar duruşması bugün Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada mahkeme heyeti Adem Açar’a 87 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Açar’ın tutukluluk halinin devamına da karar verildi...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —