Urfa’nın sıcak iklimi, isotunun lezzeti ve kalitesi açısından büyük avantaj sağlıyor. Her yıl yüzbinlerce tonluk üretim yapılan isotlar, Urfa’nın kavurucu sıcağında 5 gün gibi kısa bir sürede kurutularak pul bibere dönüştürülüyor. Erken hasat dönemi sayesinde biberler daha hızlı kuruyor ve bu da sahiplerine daha fazla satış imkânı sağlıyor.Esnaflardan Mehmet Kurt, bu yıl erken başlayan isot hasadı sonrasında satışlardan oldukça memnun kaldığını belirtiyor. Havaların sıcak ürünlerine verimli bir kurutma süreci sağladığı ifade eden Kurt, kurutmalık biber ve pul biber üretimi için hava sıcaklığının yoğun olduğu bu günlerin kendilerine büyük faydalar sağladığını dile getiriyor.Akçakale'de biber üretimi, ilçenin ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Her yıl yüzbinlerce tonluk biber üretimi gerçekleştiriliyor ve elde edilen ürünler Türkiye'nin dört bir yanına ihraç ediliyor. Biber üretimi, bölge nüfusuna katkı sağlayan önemli bir faaliyet amaç olarak öne çıkıyor.
Arşiv
Yayınlanma: 03 Ağustos 2023 - 12:44
Urfa'da biber sezonu başladı
Şanlıurfa'da biber sezonu heyecanı başladı.
Arşiv
03 Ağustos 2023 - 12:44