Tarih: 11.07.2023 10:59

Urfa'da aile hekimleri eyleme hazırlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa'da aile hekimleri maaşlarının yetersizliğini gündeme getirmek için eylem yapmaya hazırlanıyor. 

Aile hekimleri 'Lütuf değil ! Sadaka değil ! Hakkımız olanı istiyoruz.' sloganı altında yarın (12 Çarşamba) saat 12.30'da Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanıp eylem yapacak.  Eylemde, Aile sağlığı merkezinin işletilmesi için ödenen cari gidere sadece memur maaş zammı oranında yüzde 17,55 lik bir artış yapıldığı vurgulanarak, Aile hekimlerinin aile sağlığı merkezlerinin giderlerini karşılayamaz duruma geldiği ve binlerce sağlık çalışanının işsiz kalma riskiyle karşı karşıya olduğu, cari gider ödemelerinin yüzde 50 artırılması ve gerçek gider kalemlerine endekslenmesi gerektiğine dikkat çekilecek.

İNSANCA YAŞAMA YETECEK ÜCRET TALEP EDİYORUZ

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Başkanı Dr.Yusuf Eryazğan, hekimlere ve sağlık çalışanlarına reva görülen asgari ücretin altında kalmış taban aylığı ile yoksulluk sınırı altındaki geliri ve enflasyona ezilen maaşları kabul etmediklerini,. insanca yaşamaya yetecek ücret talep ettiklerini dile getirdi.

Yapılan zam müjdesinin gerçekte tüm kamu çalışanlarına yapılan bir zam olmadığı ve algı operasyonuyla kamu çalışanlarının zam aldığı izlenimini yaratıldığını belirten Dr. Eryazğan, “Aslında bu öneri daha komisyona gelmeden önce konunun muhatabı olan bizlerle istişare edilmesi ve görüşlerimizin alınması gerekiyordu ki bu sayede hem kapsayıcı olsun hem de gerçekten bizim sorunlarımız için çözümler sunabilsin. Kanun taslağını okurken fark ettik ki günlerdir bahsedilen ‘seyyanen zam’ aslında ‘seyyanen zam’ değil de ek ödemeymiş. Yani aslında dağ fare doğurmuş” ifadelerini kullandı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —