Tarih: 18.05.2023 15:07

Urfa’da 30 engelli bir günlük askerlik yaptı

Facebook Twitter Linked-in

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programda 30 engelli, bir günlük askerlik yaptı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Urfa Valisi Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, 20.Zırhlı Tugay komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Hasan Bilici, vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Engelliler, askerlerle birlikte yemin etti.

Şanlıurfa Işığım Ol Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatma Zaloğlu, bugünün kendileri için özel bir gün olduğunu belirterek,”Çocuklarımız için tüm engelli çocuklarımız ve ailelerimiz için gerçekten gurur verici.”dedi.

İleriye dönük çocuklarımızın hafızasında kalabilecek bir etkinlik, bir faaliyet gerçekten güzel. Bunun hani yılda bir ya da iki kez de yapılması gerçekten çocuklarımızı bugün de anılması gerçekten güzel. Biz öncelikle bu programı ayarlayan il Jandarma Komutanlığımıza, ondan sonra Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan beyefendiye, emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız adına  veli olarak kurum, kulüp başkanı olarak teşekkür ediyorum. 4 sporcumu da çok şükür burada asker olarak gördük. Tüm engel gruplarındaki çocuklarımızı da gördük. Gerçekten bir veli olarak bir anne olarak mutluyuz.

Çocuklarımızın bu güzel askerliğini, askerliklerini görmek gerçekten çok güzel, çok duygusal bir durum. Çok mutluyum. Böyle bir günde şahitlik ettiğim için ne kadar güzel, o kadar engel grubu çocuklarımız var. Hepsinin üzerinde bu üniformalar silahlarla resimleri çekildi. Bunlar hatıra olarak onlara ebediyen kalacak. Güzel bir duygu, güzel bir hatıra ben herkese tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Vali Salih Ayhan, düzenlenen program ile ilgili çok mutlu olduğunu belirterek 30 askere başarılar diledi. Ayhan, şunları söyledi:”Bu gün burada vatanımızın güvenliği ve birlik beraberlik teminatı olan evlatlarımızın temsili asker ve askerlik yemin töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı günde ailelerimiz ve evlatlarımızın güzel anına şahitlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanımız Arif Çetin, sizlere selamları iletiyorum. Vatan sevgisi imandan gelir. İman varsa, şuur varsa, bilinç varsa, yaşadığı coğrafyanın idrak eden anlayış varsa hiçbir özel gereksinim, bir engel fark etmeksizin yüreğinde taşıyorsa her bir milletimiz askerdir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —