Urfa Valisi: Kente suça ve suç işleyenlere yer yok!

Urfa Valisi Hasan Şıldak son 2 ve son 7 aylık asayiş ve güvenlik verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Urfa Valisi: Kente suça ve suç işleyenlere yer yok!
ASAYİŞ 5.03.2024 10:51:00 0

Urfa’nın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaların ele alındığı İl Asayiş, Güvenlik Koordinasyon ve Genel Değerlendirme Toplantısı, Vali Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Şıldak, son 2 aylık ve son 7 aylık güvenlik verilerini geçtiğimiz yılın aynı dönemleriyle karşılaştırmalı olarak kamuoyuyla paylaştı. 
Suçun yaşanmadan müdahale ile önlenmesi ve suç işleyenlerin toplum içerisinde değil adalet önünde olması için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekleyen Vali Şıldak’ın bilgilendirmesinden konu başlıkları; 
CİNAYET VAKA SAYILARI DÜŞTÜ
“İlimizde asayişin temini için en çok dikkat ettiğimiz konulardan biri “kasten öldürme” dediğimiz cinayet olaylarıdır. Geçtiğimiz iki ayı bir önceki yılın ilk iki ayı ile kıyasladığımız zaman vaka sayısının 13’den 6’ya düştüğünü görüyoruz. Bu il genelinde yüzde 54’lük bir iyileşme anlamına geliyor. Son 7 aylık rakamlara baktığımız zaman ise yüzde 9’luk bir düşüş görüyoruz; 44 olan vaka sayımız 40’a düşmüştür.”
HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI
“Hırsızlık olaylarına baktığımız zaman son iki ayın rakamları ile bir önceki yılın ilk iki ayını kıyasladığımız zaman evden hırsızlık olaylarında yüzde 21, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 36, oto hırsızlığı olaylarında ise yüzde 11 gibi bir düşüşü görüyoruz. 7 aylık rakamlarda ise yüzde 16 ve yüzde 28 gibi bir düşüş olduğu önümüze çıkıyor. Faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında ise hem emniyetimizin hem de jandarmamızın gayretleri ile iki aylık periyotta yüzde 5, 7 aylık periyotta ise yüzde 15 gibi iyileşme sağlandığı ortaya çıkıyor.”
ŞANLIURFA SOKAKLARINDA SUÇ İŞLEYENLERE YER YOK
“Aranan kişilerin yakalanması hususunda ise suç işleyen kişilerin cadde ve sokaklarda bizim aramızda dolaşmasını istemiyoruz ve buna müsaade etmiyoruz. Suçtan dolayı hüküm giymiş toplumun içerisinde kaçak olarak hayatını devam ettirdiği noktasından hareketle hükümlü vasfına düşmüş kişilerle hakkında arama kaydı olan kişilerin yakalanması için yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Hapis cezası sebebiyle yakalanan kişi sayısında son iki ayda yüzde 74, son 7 ayda yüzde 34’lük bir iyileşme söz konusudur. Geçen yılın ilk iki ayında 474 olan yakalama sayısını bu yılın ilk iki ayında 827’ya çıkarmış olduk. Ben gerek polisimizi gerekse jandarmamızı bu üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hakkında arama kaydı olan kişilerin yakalanmasına yönelik ise son iki aylık periyotta yüzde 94, son 7 aylık periyotta ise yüzde 43’lük bir iyileşme sağlanmış ve son iki ayda tam 2 bin 26 kişi bu kapsamda yakalanmıştır.” 
DOLANDIRICILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ
“Dolandırıcılık vakalarında ise artan operasyonlar sonucunda hakkında işlem yapılan kişi sayısı yüzde 20’lik artış göstermiş ve tutuklanan kişi sayısında ise yüzde 1000’lik bir artış bulunuyor. Emniyet ve Jandarmamız diğer tüm konularda olduğu gibi bu konuda da son derece hassasiyet gösteriyor ve çalışmalarını yoğunlaştırıyor.” 
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YILMADAN, KARARLILIKLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ
“En önemli madde başlığımız ise uyuşturucu ile mücadele konusudur. Bu anlamda da polisimizin ve jandarmamızın yoğun operasyonları gerçekleşiyor. Yakalanan madde miktarı bakımından son iki ayda yüzde 150, son 7 ayda ise yüzde 250 gibi bir artış var. İki aylık dönemde uyuşturucu vakaları ile ilgili 347 kişi gözaltına alınmış ve bir önceki yılın ilk iki ayına göre yüzde 56 artış yaşanmıştır. 7 aylık dönemde ise yüzde 11 artış bulunuyor. Tutuklanan torbacı sayısında iki aylık dönemde yoğun operasyonlarımız neticesinde yüzde 46, 7 aylık dönemde ise yüzde 49 oranında artmıştır. Bununla birlikte planlı operasyonlarda ise iki ayda yüzde 133, 7 aylık bazda ise yüzde 60’lık artış görülüyor.”

SINIRDA TERÖRE GEÇİT VERMİYORUZ

“Bilindiği gibi ilimiz bir sınır bölgesi ve bu konuda özellikle sınırdan kaynaklı terör örgütü geçişleri için son derece hassas çalışmalar yürütüyoruz. Sınırdan kaynaklı terör örgütleri mensuplarına son iki ayda yapılan operasyon sayısı yüzde 92 oranında artmış, bu oran 7 ayda yüzde 45 olarak kayıtlara geçmiştir. Yakalanan terör örgütü mensubu sayısında ise yüzde 29 ve 23’lük artış bulunuyor.”

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDAKİ HASSASİYET SÜRÜYOR

“Yine sınırdan kaynaklı göçmen kaçakçılığı operasyonlarına baktığımız zaman; son iki ayda önceki yılın ilk iki ayına göre yüzde 222, son 7 ayda ise yüzde 117 oranında artmıştır. Kaçakçılığı organize eden kişiler yani organizatörlere yönelik yakalanan kişi sayısı ise yüzde 25 oranında artmıştır. Bununla birlikte sınır kaçakçılığı ile ruhsatsız silah ile ilgili olarak operasyon sayımız son iki ayda yüzde 78, son 7 ayda yüzde 26 oranında artmış ve yakalanan kişi sayısında yüzde 133, ele geçirilen silah sayısı ise yüzde 97 oranında atış sağlanmıştır.”
SUÇ ÖRGÜTLERİNE NEFES ALDIRMIYORUZ
“İlimiz genelinde polisimizin ve jandarmamızın hassas çalışmaları ve koordineli operasyonları sonucunda organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarımızda 2 ayda yüzde 300 ve 7 ayda ise yüzde 143’lük artış kayıtlara geçmiştir. Bu konuda da hakkında işlem yapılan kişi sayısı yüzde 900 artış oranındadır.”
TRAFİK DENETİMLERİNDE AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL CAYDIRICILIKTIR
“İlimizde bununla birlikte çok dikkat ettiğimiz diğer bir konu ise trafik denetimleridir. Üzülerek söylüyorum ki; ilimizde trafik kazası  sayısı son 2 ayda yüzde 10, 7 ayda ise yüzde 17 artmış; buna bağlı ölümlü vaka sayımız son 2 ayda yüzde 17 ve son 7 ayda yüzde 23 oranında artış göstermiştir. Yine trafikte yoğun denetim ve uygulamalarımızda son 2 ayda yüzde 134, son 7 ayda yüzde 49’luk artış sağlanmıştır.” 
TEK GAYEMİZ VAR; O DA ŞANLIURFA’NIN HER DAİM HUZUR ŞEHRİ OLMASIDIR
“Şanlıurfa’nın geniş coğrafyasında huzurun ve güvenliğin teminini birinci öncelik olarak kabul ederek asli görevimiz olan asayişin temini için tüm personelimiz en duyarlı şekilde hareket ediyor. Emniyet ve jandarmamız koordinasyonlu şekilde sahadadır ve ben tüm personelimize bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Bizler tüm bu rakamları aşağıya çekmek istiyoruz. Şanlıurfa’mızın daha güvenli ve daha huzurlu bir şehir haline gelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”
Öte yandan Vali Şıldak, Urfa’nın mevcut güven ve huzur ortamını bozmaya yönelik hiçbir faaliyete izin verilmeyeceğini söyledi.
Her açıdan gelişmiş bir kent olabilmenin başlıca unsurunun güvenlik olduğunu söyleyen Vali Şıldak, “Güvenli bir kent, vatandaşlarımızın huzur içinde yaşayabilmesi için temel bir gerekliliktir. Bu doğrultuda, bizler kentimizin asayiş ve güvenliğini sağlamak adına sorumlu kurumlarımızla gerekli koordinasyonu sağlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, Urfa’mız genelinde olası suçları önlemek ve hızlı müdahale imkanı sağlamak adına aktif bir rol oynamaktadır.” dedi.
Huzur ve güvenliğin ancak iş birliği ile sağlanabileceğini dile getiren Vali Şıldak; “Asayiş birlikte elde edilen bir başarıdır. Bu yüzden de kentimizin asayişini sağlayabilmemiz noktasında hemşehrilerimizin desteği büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızdan mahallelerinde, yaşadıkları yerlerde gördükleri şahit oldukları herhangi bir olumsuzluğu 112’ye ihbarda bulunmalarını özellikle istirham ediyoruz. Hemşehrilerimizin sağduyusu ve desteğiyle daha güvenli Urfa’yı hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.” dedi.

BARAJ GAZETESİ


Anahtar Kelimeler: Valisi: Kente işleyenlere !

Milyonlar bayrama aç girdi

16.000 Vatandaş Kurban Kesiminde Yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza verilerini paylaştı.

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı

Bayramın ilk gününde Urfa'dan kahreden haber

650 yıllık bayramlaşma geleneği

Acil servisler acemi kasaplarla doldu taştı

Acılı baba, depremden bu yana evlatlarından gelecek haberi umutla bekliyor

Babalar Günü’nde şehit babalarının buruk bayramı

Deprem mezarlığında gözyaşları içinde hüzünlü bayram

Şehit ailelerin bayramı buruk geçti

Şehit Necmettin öğretmensiz 7. Babalar Günü babası için buruk geçiyor

"Kurban etleri kesildikten sonra 24 saat bekletilmeli"

Depremzedeler mezarlıklara akın etti

Asırlık gelenek: Binlerce kişi bayramlaştı

Erkekleri aratmayan kadın kasaplar

Depremde babasını kaybeden Nuri Yönet: ’Gidecek baba ocağımız kalmadı’’

Kesim yapılan etler serin yerde bekletilmeli

Babalar Günü için hediyelik giysi geleneğinin sona ermesi esnafı üzüyor

Şanlıurfa’da kaçan kurbanlık koç zor anlar yaşattı

Şanlıurfa’da kaçan kurbanlık koç zor anlar yaşattı

Şehit ailelerini bayramda yalnız bırakmadılar

Oto pazarı değil, kurban pazarı

Asırlık değirmenler zamana yenik düşüyor

Eti sağlıklı tüketmek için "Kızartmayın, kavurmayın" uyarısı

Kardiyoloji uzmanı Bulut: "Et tüketiminin yanında yeşil yapraklı sebze tercih edilmelidir"

Uzmanından et tüketimiyle ilgili uyarı

Kavurucu sıcaklarda kalbin iş yükü ve kalp kriz riski artar

Uzman Diyetisyen Kara’dan Kurban Bayramı uyarısı

Halk sağlığı uzmanından “kurban” uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Milyonlar bayrama aç girdi

16.000 Vatandaş Kurban Kesiminde Yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza verilerini paylaştı.

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı

Bayramın ilk gününde Urfa'dan kahreden haber

650 yıllık bayramlaşma geleneği

Acil servisler acemi kasaplarla doldu taştı

Acılı baba, depremden bu yana evlatlarından gelecek haberi umutla bekliyor

Babalar Günü’nde şehit babalarının buruk bayramı

Deprem mezarlığında gözyaşları içinde hüzünlü bayram

Dosyada Emine Şenyaşar'ın 'Adalet' talebi de var

Urfa DEM Parti’den ‘Birecik’ açıklaması

Birecik Belediyesi’nde şok istifa

Urfa’da cinayetten 26 yıl hüküm yiyen kişi yakalandı

Urfa’da aranan kişilere operasyon: 15 gözaltı

YSK 2’si il olmak üzere 11 seçim çevresi için yapılan itirazları karara bağladı

ABD’den Türkiye’ye arabuluculuk talebi

YRP, Siverek için olağanüstü itirazda bulundu

YSK 2 il 29 ilçe için yapılan itirazları karara bağladı

YSK’de olağan itiraz süreci tamamlandı: 81 karar açıklandı

Serdar Dursun Urfaspor'a rakip olacak

'Yarasalar'ın rakipleri belli oldu

1. Lig takımları FİFA kıskacında

Urfaspor’un eski oyuncusu futbola veda etti

'Hibe edeceğiniz miktarı açıklayın'

TFF de bu iddiayı akla ziyan buldu

AMED SF'den Teknik direktörlüğe flaş isim

Futbolun başına Urfalı isim getirildi

İbrahim Ülüm dönemi başlıyor

Taraftar gerekirse oturma eylemi yapacak

Tır ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı : 5 Kişi Yaralı!

16 yaşında ki Betül 'den haber alınamıyor

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Milli Savun Bakanlığı Açıkladı: 17 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Urfa Merkezli 14 İlde Dolandırıcılık Operasyonu!

Yolcu Otobüsü İle Hafif Ticari Araç Çarpıştı

Karne günü silahlı saldırıda öldü

Siverek’te otomobil şarampole devrildi: 6 kişi yaralandı

12 yıl hapis cezası ile aranan firari yakalandı

Otomobile silahlı saldırı: 3 yaralı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16