Tarih: 12.06.2023 10:44

Urfa sıcağında klimasız yolculuk!

Facebook Twitter Linked-in

  Urfa’da Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artması ile birlikte otobüslerdeki klima tartışması yeniden başladı. Birde sıcakların dışarıda 40 dereceyi bulmasıyla tartışma ikiye katlandı. Hem belediye hem de özel sektördeki bazı otobüslerde klimaların zaman zaman çalışmadığı gözlemlenirken vatandaşlar, klimaları çalışmayan otobüslerde terlerinde boğulacak duruma geliyor. Toplu taşıma otobüslerinin bazılarında klimaların çalışmamasının nedeni klimaların arızalı olmasından kaynaklanıyor. Bakımı ve onarımı tamamlanmayan otobüslerde bu konuda ciddi problemler yaşanıyor. Bazen de sorun olmamasına rağmen otobüs şoförleri klimayı çalıştırmıyor.

Bunun bir örneği olan ve Esentepe güzergahı üzerinde çalışan, Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşıma otobüsünde yolculuk yapan bir vatandaş, “Kaptan hava çok sıcak, klima çalışmıyor mu?” sorusu üzerine direk ‘hayır’ yanıtını aldı.

Bunun yanı otobüslerde sıcaktan bunalan kimi yolcular peçetelerle terlerini silerken kimisi de şapkasını yelpaze olarak kullanıyor.

Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar yetkililerin bu konudaki görevlerini yerine getirmediği için klimaların açılmadığın belirterek, vatandaşların klimasız araçlarda yeterince rahatsız olduğuna dikkat çekti. Hem bazı belediye otobüslerinde hem de özel halk otobüslerinde klimaların çalıştırılmadığını söyleyen vatandaşlar, “Zabıtalar gelip baktığı zaman klimaları açıp en az ayara getiriyorlar, kimse sonuna kadar açmıyor. Ya da bozuk olduğunu söylüyorlar, tamir de diyorlar. Herhangi bir gerekçe uyduruyor işte. Bu konuda yetkililer gerekeni yapmıyor ki, her şeyi halka yüklemek olmaz. Yetkilinin görevi bu tür şeyleri denetlemek. Bunu tüm insanlar dile getirsin, sizler de dile getirin ki bir çözüm bulalım” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —