Tarih: 04.05.2023 15:56

Urfa pamuğu nihayet katma değere dönüştürülecek !

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. 70 firma, 180 markanın katıldığı fuarda ise Urfalı firmaların yoğunluğu dikkat çekti. Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden olan Urfa, Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na ikinci kez ev sahipliği yaparken Şanlıurfa’da gıda sanayisi alanında yeni çalışmalar yapacaklarını bildiren Ak Parti Şanlıurfa milletvekilli adayı Bekir Bozdağ, "Pamuğu burada üretip, işlenmesinin, kumaşa dönüşmesinin başka illerde yapılması ve oraların merkez olması bizim açımızdan bir eksikliktir. Üretimin merkezi buraysa ipliğin ve kumaşın merkezinin de Şanlıurfa olması bizim ana hedeflerimizden olacaktır. Bu alanı genişletecek artık pamuğun Şanlıurfa dışında işlenmesi ve diğer açılardan oralarda katma değere dönüşmesinin yanında Şanlıurfa'da işlenmesini güçlü şekilde temin ve tesis edeceğimizi ifade etmek isterim. Yeni dönemde, gıda sanayi konusunda bir gıda sektörünün Şanlıurfa'da güçlenerek oluşması, var olanın da gelişmesi, ileriye gitmesi bizim gayretlerimiz hedeflerimiz arasında yer alacak” dedi.

URFA’NIN İÇME SUYU PROBLEMİ !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, içme suyu ve tarımsal arazilerin sulanması nedeniyle tüketilen elektrik konusunda görüşmeler yaptığını anlatan Bozdağ, içme suyu konusunda şehir merkezlerindeki şebeke suyunun kırsaldaki mahalle ve mezralara ulaştırılması için karar alındığını dile getirdi.

Bozdağ,”Yenilebilir enerji kaynakları Şanlıurfa yanıtlanması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tarımda çiftçilerimize enerjide yaşadıkları sıkıntıları azaltılır. Azaltılan küçültülmesi gündemden çıkarılması için son derece önemlidir. Yeni dönemde sorunları çok konuşmaktan ziyade sorunları çözme noktasında yöneleceğiz. Konuşmaktan herkesin yorulduğunu görüyorum. Bundan sonra sorunlarımızı gelip konuşacağız. Ama arkasında çare nedir? Çözüm nasıl yapılır? Onu harekete geçireceğiz.  Mesaimizin geniş kısmını bu noktalara ayıracağız. Çözüm eksenli bir felsefe ile hareket edeceğiz. Tarımsal sulamada çiftçimize gelen yüksek maliyet, gıda enflasyonuna yansıyor. Şanlıurfa'da yeni dönemde ciddi şekilde elektrik üreten onu değerlendiren büyük projelere de büyük destek vereceklerini ifade ettiler. Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’mızın enerji endüstri bölgesi 10 bölgesi olma noktasında önemli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sulama alanları genişlemekte enerjiden kaynaklı sıkıntıları da çözüm bulunmaktayız.

‘ENERJİ SORUNUNU URFA’NIN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ’

Özellikle Karacadağ'ı yenilebilir. Enerji bölgesi çok önemli bu noktada. Şanlıurfa’mızın enerji bölgesi olması ve ayrıca şahısların yapacağı yatırımlar devlet vatandaş iş birliği ile tescil edilecek tesis edilecek. İşletmelerde kademe kademe biz bu alanı rahatlatacağız. Kapasiteyi geliştireceğiz. Kredi kullanımında başka alanlarda sıkıntılar var. Onları azaltacağız. Herkesin bu tesisleri kurması için bu noktada kamu-özel bütün çiftçilerimize çiftçilerimiz ile beraber yapacağımız bir düzenlemeyle




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —