Tarih: 02.06.2023 10:13

Urfa Milletvekillerinin ilk mesaisi yemin töreni

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin töreni programı netleşti. 

2 Haziran Cuma günü saat 13:30'da TBMM TBMM Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek törenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e gelecek.

14 Mayıs seçimlerinden Şanlıurfa Milletvekili seçilen Ak Parti'den Bekir Bozdağ, Emin Önen, Abdurrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Güllüoğlu, Hikmet Başak, Mehmet Faruk Pınarbaşı, Yeşil Sol Parti›den Mithat Sancar, Dilek Kunt Ayan, Ömer Öcalan, Ferit Şenyaşar, CHP›den Mahmut Tanal ve MHP›den İbrahim Özyavuz TBMM kürsüsüne gelip yemin edecekler. 

Meclis'te başkanlık koltuğunda geçici olarak en yaşlı üye olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yer alacak. Saat 14:00'da ise Türkiye Büyük Millet Meclisi 28’inci Yasama Dönemi 1’inci Yasama Yılı birleşimi geçici TBMM Başkanı tarafından  açılacak. Bu birleşimde milletvekili and içme töreni gerçekleştirilecek.

3 Haziran Cumartesi günü saat 15:00'da gerçekleşecek olan törende ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin edecek. 

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

Milletvekillerinin göreve başlamadan önce TBMM'de okuduğu yemin metni şu şekilde:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —