Tarih: 13.04.2024 11:50

Urfa giderek betonlaşıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Giderek artan betonlaşma, şehirde yaşamı gittikçe zorlaştırıyor. Özellikle sitelerin yaygınlaşması sonucunda vatandaşların daha modern evlerde yaşama uğruna eski evlerini ve yeşil olan arazilerini devretmesi sonucunda yapılan yeni binalar kenti bir beton yığını haline getiriyor. Bu noktada müteahhit ve inşaat firmaları daha fazla rant elde etmek uğruna kentin tarihi ve doğasını dikkate almadan yapılaşmalarını yapmaya devam ediyorlar. 
Şanlıurfa’nın yüksek noktalarına çıkıldığında kentin manzarası kentin içler acısı halini ortaya koyuyor. Kentin eski fotoğraflarıyla günümüzdeki fotoğrafları karşılaştırıldığında yeşil alanların ne derece yok edildiği daha net ortaya çıkıyor.  
Son yıllarda yapılaşmanın büyük ölçüde arttığı Şanlıurfa’da şehir içerisinde halkın soluklanabileceği yeşil alanlar 5 parmağı geçmeyecek kadar azalırken şehrin göbeği konut yığınına teslim edildi. Yeni imara açılan alanlarla iştahı kabaran inşaat sektörü de birbiri ardına hayat geçirdiği projelerle altın çağını yaşar oldu.
Kente artan nüfusa bağlı olarak konut ihtiyacının da arttığı savunulsa da yoğun yapılaşma “betonlaşma” şikâyetlerini de beraberinde getiriyor. Öte yandan yeşil alanların betona teslim edilmemesi çağrısı yapılıyor.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —