Tarih: 23.06.2024 12:10

Urfa gençliği uyuşturucu kıskacında

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa merkez genellinde uyuşturucu kullanımı ve son dönemlerde yaşanan olaylardaki artış aileleri tedirgin ederken, gençlerin bilinçlendirilmesi için çalışmaların artırılması isteniyor. Uyuşturucu satışı ya da kullanımından yakalanan bu gençler, Merkezi Cezaevi’ne gönderilip ve burada herhangi bir tedavi görmeden, yine bağımlı bir şekilde hapisten çıkarak eski hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Özellikle hükümetin uyuşturucu ile mücadele konusunda somut bir politikası olmaması vatandaşları kızdırırken, ailelerin de üzerlerine düşen görevleri yapmadıkları düşünülüyor.
Özellikle suça meyilli çocukların takip altında olmasını ve belirli bölgelerde uyuşturucu ile ilgili çalışmalar yapılmasını isteyen vatandaşlar “emniyet güçleri son 5-6 ayda birçok uyuşturucu tacirini yakaladı. Ancak yine son dönemlerde uyuşturucu kullanan gençlerin ölümle burun buruna geldiğini görüyoruz. En kalıcı çözüm bilgilendirmek ve suça meyilli çocukları kontrol altında tutmaktır. Hiçbir çocuğumuzun bu illet nedeniyle hayatını kaybetmesini istemiyoruz” dediler.
Vatandaşlar "Gençlerimizin uyuşturucu madde bağımlılığı tamamen Urfa’da ki iş imkânlarının sınırlı olması, kişinin çevresi ve özentinin de etkisinden kaynaklanmaktadır. Artık çok kolay temini sağlanıyor, düşünün 12-13 yaşlarına kadar düşmüş vaziyette. Gençlerimizin uyuşturucudan kurtarılması için yapılması gerekenler öncelikli olarak iş imkânı, okul önleri ve köşe başlarındaki kişilerin tespit edilip satışını kullanımını engellemeyi sağlamaktır. Ayrıca vatandaş çocuğuna sahip çıkmıyor, daha doğrusu çıkamıyor. Millet korkuyor artık yarın bir gün bana, çocuğuma bir şey yaparlar mı korkusu içerisinde. Çocuğunu dışarı salamayanlar var bu yüzden. Artık suçluları bulup 3-5 yıl yatırıp cezalandırmak yerine kökten bitirmek gerekiyor bunu "diye konuştular.
Ayrıca vatandaşlar, Urfa’da uyuşturucunun nasıl geldiğini ve bununla alakalı birçok operasyon yapılmasına rağmen, neden sonucun değişmediğini de merak ediyor.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —