Tarih: 13.06.2024 13:09

Urfa dahil 16 ilde operasyon!

Facebook Twitter Linked-in

Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
Yerlikaya, açıklamasında "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.
Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri terörle mücadele şube müdürlüklerinin katılımıyla Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İzmir, İstanbul, Karaman, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde gerçekleştirildi.
Şüphelilerin terör bağlantıları tespit edildi
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda yakalanan 58 şüphelinin, geçmiş dönemlerde bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüklerini, terör örgütü adına işbirlikçilik yaptıklarını, örgütün propagandasını yaydıklarını ve kanunsuz yürüyüş ve gösterilere katılarak güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda bulunduklarını belirtti. Ayrıca, terör örgütünün yurt dışı yapılanmasında faaliyet göstererek örgüte maddi destek sağladıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kayıtları bulunduğu da tespit edildi.
Operasyonlarda ruhsatsız tüfekler, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti ve bu tür operasyonların devam edeceğini ifade etti.

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —