Tarih: 15.02.2024 10:24

Urfa dahil 14 ilde 'Kıskaç-6' operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik önemli bir operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Kıskaç-6" operasyonları kapsamında 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 42 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Operasyonların, FETÖ'nün faaliyetlerini deşifre etmek ve örgüt mensuplarına karşı kararlı bir mücadele yürütmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin gayretleriyle bu tür örgütlere göz açtırmayacaklarını vurguladı.
Operasyonlar kapsamında, Konya, Ardahan, Manisa, Kayseri, Bursa, Rize, Çanakkale, Şanlıurfa, Aksaray, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale ve Eskişehir illerinde yapılan çalışmalarda, örgütün farklı yapılanmalarında yer aldıkları değerlendirilen şüphelilerin yakalandığı bildirildi.
Yakalanan şüpheliler arasında örgütün askeri ve emniyet mahrem yapılanmalarında faaliyet gösterenlerin de bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, örgütün kriptolu haberleşme programlarını kullanan ve kesinleşmiş hapis cezaları bulunan kişilerin de operasyonlar sonucunda gözaltına alındığı belirtildi.
Operasyonlarda sahte kimlikler, önemli miktarda para ve dijital materyallere el konulduğu kaydedildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederken, milletin desteğiyle terör örgütleri ve iş birlikçilerine karşı mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti.

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —