Tarih: 31.05.2024 13:29

Urfa çiftçisine müjdeli haber

Facebook Twitter Linked-in

Bölgedeki çiftçilerin en önemli şikayetini üretim maliyetleri oluşturuyor. Özellikle enerji giderlerinin çok yüksek oluşu üretime olumsuz bir şekilde yansıyor.

 

Bu yıl Ocak ayı ile birlikte çiftçilere uygulanan yüzde 50'lik enerji desteği kaldırılmıştı.  Üreticiler ve çiftçi örgütleri o günden beri uygulamanın devam etmesi gerektiği yönünde gündem yaratmaya çalışıyor.  Bu girişimlerin olumlu sonuç verdiği Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar tarafından duyuruldu. 

 

SONDAJLA SULAMA YAPAN ÇİFTÇİLER DE YARARLANACAK

 

Tarımsal sulamada kullanılan elektrikle ilgili indirim taleplerinin karşılık bulduğunu sosyal medya hesabından açıklayan İpar, ''Alınan son bilgilere göre, sulu tarım yapan üreticilerimize ve sulama birliklerine %30 luk bir destek verileceği duyuruldu. Emeği geçen herkese çiftçilerimiz adına şükranlarımızı sunarız'' ifadelerini kullandı. 

 

İpar, sondajla sulama yapan çiftçilerin de destek kapsamına dahil edileceğini bildirdi.  

 

1 MAYIS - ARALIK'I KAPSIYOR

 

Urfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu da bu gelişmeyle ilgili olarak sosyal medya hesabından şu bilgileri verdi:

 

''TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığımız görüşmeler sonucunda; 1 Mayıs ile 1 Aralık tarihleri arasında çiftçilerimiz %30 oranında elektrik desteklemesinden faydalanabilecekler. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.''

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —