Tarih: 05.05.2023 13:47

Urfa çiftçisi sabırsızlıkla bekliyordu. Detaylar belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın tarımsal üretimde sürdürülebilirliğe katkı sağlaması bekleniyor

Bu kararla birlikte tarım alanında faaliyet gösteren çiftçiler, sulama sahalarında su kullanım hizmet bedellerinin desteklenmesiyle üretim maliyetleri azami miktarda azalacak ve çiftçi, rekabet güçlerinin artırılması için de çaba harcayacak. Sulama birlikleri ve kooperatifler, gıda arz güvenliğinin ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına destek olacak.

31 Aralığa kadar sürecek

Karar kapsamındaki destek uygulaması, 1 Ocak 2023 itibarıyla başlayacak ve 31 Aralık 2023'te sonra erecek.

Bu destekten faydalanacak çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olması zorunluğunu sağlaması gerekiyor.

Desteklemelere ilişkin ödemeler için gerekli kaynak, Bakanlığın 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

Kararın uygulanmasına ilişkin Ziraat Bankasına hizmetlerinden dolayı, ödenen destekleme tutarının yüzde 0,2'si komisyon olarak ayrıca ödenecek.

Destekleme açıklaması

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal destekleme ödemesiyle ilgili bir  açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada 38 milyon 293 bin 356 liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçinin hesabına aktarılacağı belirtildi.

Bu kapsamda ıslah amaçlı süt içerik analiz desteği olarak 22 milyon 466 bin 200 lira ve bitki karantinası tazminatı desteği olarak da 15 milyon 827 bin 156 lira çiftçinin hesabına aktarılmaya başlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —