Tarih: 26.06.2023 11:54

Urfa aslanı sayesinde bir kez daha gündeme geldi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin en prestijli at yarışı olan Gazi Koşusu 97. Kez düzenlendi.  22 safkan at arasında birinciliği yüzde 2,5 şans tanınan Urfalı Selim Kaya’nın sahibi, Velat Karakuş’un antrenörü ve Mehmet Kaya’nın da jokeyi olduğu Urfa Aslanı, (Approve - Waimaria) adlı 3 yaşındaki erkek tay kazandı.

Selim Kaya'nın kardeşi olan 26 yıllık jokey Mehmet Kaya da kariyerinin ilk derbi birinciliğini kazandı. 3 yaşındaki erkek tay sahibine 10 milyon TL kazandırdı.

OLMAYAN 'HABİTAT'IN ASLANI

Bu yarış aynı zamanda Urfa'nın atçılıktaki ününü bir kez daha ortaya koydu. Bu arada Şanlıurfa Hipodromunun çim pist eksikliği de gündeme geldi. 

Urfa Barosu eski Başkanı Av.Mehmet Velat İzol, bu başarıyı sosyal medya hesabında yorumlarken şu ifadeleri kullandı:, 'Urfa aslanı tabi. Olmayan habitatın (Yaşam alanı, bir canlının yaşadığı ve geliştiği yer) aslanı. Ülkedeki Arap atlarının soylarının %60’ından fazlası Urfa kökenlidir. 2000 yılında kurulan Urfa hipodromunda kurulduğu günden bu yana söz verilen çim pisti hiç yapılmadı. Hep iktidar tarafındadır ama hiç muktedir değildir. Sonuç olarak ne mutlu ki Urfalılar hiç teslim olmadı, olamadı. Direniş olmadan da teslimiyet olmuyor. Urfa Aslanı Kemalist yarışın içinde kazanmış. Tebrikler !''

İzol'un bahsettiği Şanlıurfa Hipodorumuna çim pist talebi daha önce de  At Yetiştiricileri Derneği tarafından gündeme getirilmiş, yüksek maliyeti ve bakım masraflarından dolayı Bakanlıktan onay alınamamıştı. 

Türkiye'de çim pist ya da yarı sentetik çim pist İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi sayılı Hipodromda bulunuyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —