Tarih: 10.07.2023 13:02

UÇG, namazgah talebini yeniledi

Facebook Twitter Linked-in

Urfa Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr.Ali Rıza Öztürkmen, Bediüzzaman Aile Mezarlığı kuzeyindeki boş alana Namazgah yapılması yönündeki taleplerini yeniledi. 

KEŞKE YAPILMIŞ OLSAYDI!

Aynı zamanda Harran Üniversitesi'de Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi olan Öztürkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Biz Urfa Çalışma Grubu olarak demiştik, keşke yapılmış olsaydı. Şimdi uzak camilerden cenaze taşınmazdı.... Çözüm kolay, icraat ucuz...Urfa Çalışma Grubu Derneği olarak Bediüzzaman asri mezarlığın kuzeyindeki boş alana namazgâh yapılması için dilekçe vermiştik. Amaç bazı durumlarda cenaze namazının burada kılınmasına olanak sağlanmasıdır' ifadelerini kullandı. 

SANAYİ CAMİİNDEN CENAZE TAŞIYORUZ

Öztürkmen, Salih Bingöl adlı takipçisinin, 'Hocam siz bilim adamısınız bu konularla ne işiniz olabilir?' şeklindeki sorusuna; ''Sanayi Camiinden cenaze taşıyoruz. Hem cenaze yakınları hem de katılanlar çok perişan oluyor. Geldiğimiz bu günde de yolların kapanıp, kalabalıkla taşıma ilginç bir görüntü oluyor.' yanıtını verdi. 

UÇG 4 YIL ÖNCE DİLEKÇE VERMİŞTİ

5 Temmuz 2019 tarihinde Urfa Çalışma Grubu tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne verilen dilekçede bu konuda şöyle denilmişti:

Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi 341 ada ve 1 ve 2 nolu parsellere tekabül eden mevcut akaryakıt istasyonu ile Şehitlik arasında bulunan yaklaşık 700 metrekarelik alanın halkımızın Yusuf Paşa Camisinden Bediüzzaman Aile Mezarlığı arasında gerek cenaze nakli, gerek trafik tıkanıklığı nedeniyle yaşadığı sorunları bertaraf etmek amacıyla cenaze namazı kılınacak şekilde namazgah düzenlenmesini talep ederiz.”

CUMA HÜNDÜR HOCA ESKİ NAMAZGAHLARI ANIMSATTI

Öte yandan Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Hündür bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:  'Bediüzzaman mezarlığında önce Namazgah, sonradan camiye dönüşen bir mekan vardır. Tepe mahallesinde ve Beykapısı mahalle mezarlıklarında iki Açıkhava namazgahları var, Beykapısındaki muazzam namazgah mezarlıkla beraber Cumhuriyet'in ilanından yaklaşık yirmi yıl sonra belediye tarafından ihaleyle satılmıştır, Tepe mahallesiyle isimlendirilen Kaleboynu Mahallesi'nde namazgahın tapusu kadastral aşamada 1963/ 1973 arasında yeniden güncellenerek, tescillidir, yani hala günceldir.'


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —