Tarih: 26.05.2023 16:49

Trambüsler neden çalışmıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa'da trambüsler 2 gündür caddelerde görülmüyordu. Vatandaşların merak ettiği bu soru yanıt buldu. 

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre,  ilgili firma tarafından rutin kontroller için seferden alınan Trambüsler 27 Mayıs Cumartesi gününden itibaren 63 nolu ring hattında yeniden çalışmaya başlayacak. 

HAVAİ HATLAR NEDEN BAZEN KULLANILMIYOR?

Bazen araçların bazen havai hatları kullanılmaması dikkat çekiyordu. Bu konudaki sorumuzu yanıtlayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bunun elektrik arızalarından kaynaklandığını belirterek, 'Halen test çalışmaları devam ediyor. Trambüsün sorunsuz bir şekilde hizmet vermesi için altyapıdaki problemler, eksiklikler tek tek gözden geçiriliyor. Test çalışmaları tamamlandığında, araçların diğerleri de geldiğinde 63 hattında tamamen Trambüslerle hizmet verilecektir. Amaç sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaktır'' dediler. 

63 HATTINI BİR GÜNDE 40 BİNE YAKIN VATANDAŞ KULLANIYOR

63 hattında Nisan ayı başında günlük 30-35 bin arasında olan yolcu potansiyelinin ücretsiz uygulamayla birlikte 40 bine yaklaştığı belirtiliyor. 

12 elektrikli araçtan 6'sı Bozankaya adlı firma tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmiş durumda. 63 nolu ring hattında 6 körüklü, 6 trambüs olmak üzere 12 araçla hizmet veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —