Tarih: 28.11.2023 15:55

Temayül sonuçları ne zaman açıklanacak?

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için 22 Kasım’da sona eren belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının ardından AK Parti’de temayül yoklaması sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 

 

Genel merkezin çevirimiçi olarak görüntüleyebildiği fakat yerel parti yönetimlerinin görüntüleleyemediği sistemle işlenen veriler yakın zamanda açıklanacak. 

 

'MEVCUT BAŞKANLARDAN MEMNUN MUSUNUZ?' DİYE SORULDU

 

AK Parti’de temayül yoklamasında her teşkilat üyesi girdikleri kabinlerinde oylama ekranında mevcut Belediye Başkanının hizmetlerinden memnun musunuz sorusu soruldu. Bir sonraki ekranda ise aday adaylarından 2 ismin seçilmesi istendi. En son ekranda ise  mevcut aday adayları haricinde kimi Belediye Başkan adayı olarak görmek istersiniz sorusu yöneltildi ve 2 isim istendi. Temayül ve saha anketinden alınan sonuçlar komisyona iletildi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki komisyon eldeki verilerle Şanlıurfa Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarını belirleyecek.

 

SON SÖZÜ ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDAKİ KOMİSYON SÖYLEYECEK

 

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin kişinin oy kullandığını ifade etti.  Yavuz, "Cumhurbaşkanımız, 'Kararı veren komisyon oluşturuldu, buyurun' dediğinde biz de bütün hazırlıklarımızla o masada yerimizi alacağız. Cumhurbaşkanı'mızın başkanlık yaptığı o komisyon da kararını verecek. O tam ne zaman başlar bilmem ama henüz başlamadı." ifadesinde bulundu. Adaylık takviminin önümüzdeki ay itibariyle netleşmesi bekleniyor.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —