Tarih: 11.05.2023 16:02

Tekatlı'nın bir twiti geri adım attırdı!

Facebook Twitter Linked-in

Bir önceki dönem Ak Parti Eyyübiye Belediyesi Başkan vekilli görevi yapan Bilal Tekatlı'nın gündeme getirdiği billboard ihalesi yapılması gereken gün ve saatte yapılmadı. Tekatlı, ihalenin adrese teslim bir ihale olduğunu ve ihale tarihinden sadece bir gün önce ihalenin kamuoyuna açıklandığını ifade edip, "Gün geçmiyor ki isminiz şike ve şaibe ile anılmasın. Ismarlama ve ranta dayalı ihaleler seçim nedeniyle son hızla devam ediyor. Yarın yapılacak ihale bugün ilana çıkılıyor. Merak etmeyin gidicisiniz. Bu yaptıklarınızın hesabını vatansever savcılar soracaktır." ifadelerini kullanmıştı. Tekatlı'nın bu tepkisinin ardından 11 Mayıs Perşembe günü saat: 11:00'de yapılması planlanan ihale yapılmadı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi seçime az bir zaman kala bilbordlar için ilana çıkmış, bu ihale tarihinden bir gün önce duyurulmuştu. 

İhale, askı süresi 15 gün olması gerektiği halde hemen yarın (11 Mayıs) saat 11:00'de yapılacaktı. Ayrıca 10 yıldır ihaleye giren bir firmanın ihaleye davet edilmediği de ortaya çıkmış, İhalede muhammen bedel 5 milyon 496 bin TL olarak belirlenirken, geçici teminatı ise 1 milyon 648 bin 800 lira olarak açıklandı. 

Bu konunun medyaya yansımasından sonra Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Mayıs'ta ihale yapmaktan vaz geçtiği öğrenildi. 

ORTADA OLMAYAN SORUMLULARI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

Bu konuyu sosyal medyaya taşıyarak gündem yaratan Eyyübiye eski Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı yaşanan bu gelişmeyi şöyle yorumladı: ''Konu Urfa olunca bildiğimiz doğru yoldan geri dönmek yok. Urfa'nın menfaatlerini savunacağımıza söz vermiştik. Adrese teslim ihale sayemizde iptal edildi. Kamuoyunu aydınlatarak seçim yatırımı ve rantını önlemiş olduk. Ortada olmayan sorumluları İSTİFAYA davet ediyoruz.''

İhale iptali konusunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden henüz bir açıklama yapılmadı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —