Tarih: 12.08.2023 12:45

Tanal'dan Beyazgül'e: Şanlıurfa sokaklarında yürüyecek yüzünüz yok!

Facebook Twitter Linked-in

Söz konusu paylaşımında Sabah Gazetesini alıntılayan CHP’li vekil Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 
Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün, yandaş Sabah gazetesine “en ucuzu bizde” açıklamasını yapmasından 5 saat sonra Şanlıurfa’da toplu taşıma biletlerine yüzde 50 zam yaptığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
“Temel fıkrası değil gerçek! “En başarısız büyükşehir belediye başkanı” ünvanına sahip olan AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün, yandaş Sabah gazetesine “en ucuzu bizde” açıklamasını yapmasından 5 saat sonra Şanlıurfa’da toplu taşıma biletlerine yüzde 50 zam yapıldı! Pankartçı, billboadcı Beyazgül, CHP’li başkanların halkın yaşamını kolaylaştıran icraatlarına hayallerin bile yetişemez! Şanlıurfa’yı batırdınız, hemşerilerimi perişan ettiniz. Şanlıurfa sokaklarında yürüyecek yüzünüz yok! Kendi belediye otoparkınızı temizlemekten dahi acizsiniz! Haydi git işine! Tek bildiğin, Şanlıurfa halkının parasıyla yandaş medyayı beslemek…”
“HEM YAVAŞ'I HEM DE İMAMOĞLU'NU ŞANLIURFA'YA DAVET EDİYORUM” demişti 
Öte yandan SABAH'a konuşan Zeynel Abidin Beyazgül; "Bizim şehrimizde toplu ulaşım 7 TL. Biz en işlek hattımız olan 63 Balıklıgöl Çarşı Ring hattının halkımıza ücretsiz hizmet vermesini sağladık. Şu anda en ucuz öğrenci bileti de bizde. Biz ulaşım konusunda halkımıza en uyguna hizmet vermeye devam edeceğiz. Belediye olarak israfı tamamen bitirdik. Geldiğimiz günden beri halkımıza nasıl daha iyi hizmet ederiz diye kafa patlattık. Ancak Ankara'yı yönetenler olsun, İstanbul'u yönetenler olsun nasıl siyaset yaparız diye uğraştılar. Başka hayaller peşinde koştular. enel seçimlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olamayan İmamoğlu ve Yavaş şimdi faturayı kendi vatandaşlarına kesmeye başladı. Biz şu anda çocuklarımıza ücretsiz sinema hizmeti bile verebiliyoruz. Ayrıca okula giden çocuklarımızın ulaşımı da bedava. Burada da benzin, mazot aynı. Ama biz bunları yapabiliyoruz. Onlar belediye başkanlığı dışında her şeyi yaptılar. Bir şey üretmediler. Tasarruf sağlamadılar. Şimdi personel maaşını ödeyemeyecek duruma geldiler. Onlar maaş veremezken biz yüzde 45 ara zam yaptık. Yavaş özelleştirme yaparken biz 2 bin üzerinde kamulaştırma yaptık. Benim Yavaş'a ve İmamoğlu'na tavsiyem algı yapmayı bıraksınlar. Hem Yavaş'ı hem de İmamoğlu'nu Şanlıurfa'ya davet ediyorum. Bütün masrafları benden. Gelsinler ben onlara neler yapılmış, nasıl yapılmış göstereyim. Belediyeciliği bizden öğrensinler” demişti. 
Bunun yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, SABAH gazetesine yaptığı açıklamada, şehirdeki toplu ulaşımın ucuz olduğunu ve halka en uygun hizmeti sunma kararlılıklarını dile getirmişti. Ancak Beyazgül'ün bu açıklamalarından sadece birkaç saat sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma ücretlerine zam yapma kararı aldı.

 


Zamla birlikte yeni fiyatlar belirlenirken, tam bilet ücreti 7,50 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Öğrenci bileti ise 4 TL'den 5,50 TL'ye çıktı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —