Tarih: 15.05.2023 16:01

Tanal geldi de ne oldu?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Urfa'da iddialı başladığı 14 Mayıs seçim sürecini hayal kırıklığıyla sona erdirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Taşlı arazilerde güneş enerjisi tarlaları kurup çiftçiye bedava enerji vereceğiz' vaadi işe yaramadığı gibi, ilk 3 üçte flaş isimlere yer verilmesi de seçmen nezdinde yeterince karşılık bulmadı.

2023 Milletvekili seçimi için DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'nin desteğini arkasına alan CHP, Urfa'da yüzde 8,03'e denk gelen 79 bin 240 oy aldı ve AK Parti, Yeşil Sol Parti ve MHP'nin gerisinde kaldı.

2'nci sırasında Av.Müslüm Akalın, 3'üncü sırasında Av.Ahmet Tüysüz gibi halkta karşılık bulabilecek isimler yer almasına  karşın CHP'nin çok düşük bir oy yüzdesinde kalması Mahmut Tanal başta olmak üzere Ferhat Karadağ Başkanlığındaki İl örgütünün kötü perfomansına bağlanıyor.

CHP URFA'DA 1 VEKİL KAZANMADI, 1 VEKİL KAYBETTİ

bu konuda yorum yapan gazetesi Ferhat Özer, 'Diğer vekiller gibi seni de tebrik ederim. Şanlıurfa'mıza hoş geldiniz tekrar. Bu işler kavga ile olmaz. Şanlıurfa'ya hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin sana. Ama şu gerçeği de unutma. Sen olmasaydın CHP yine 1 milletvekili çıkaracaktı. 1 vekil kaybettiniz bence.' ifadelerini kullandı. 

Öte yandan seçim sonuçlarının netleşmesini sosyal medya hesabından yorumlayan Tanal, CHP'ye oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek, ''Şanlıurfa'nın hak ettiği konuma gelmesi, Şanlıurfalıların sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı. 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —