Tarih: 27.04.2024 10:27

Tanal bakanlık önünde oturma eyleminde

Facebook Twitter Linked-in

Tanal, Urfa ve Mardin’de yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı. 
Ankara’nın Çankaya ilçesi Türkocağı Caddesi üzerinde yer alan binanın önünde sabah saatlerine kadar oturma eylemi yapan Tanal, “Karanlıkta bırakılan, elektrikleri kesilen Şanlıurfalı hemşerilerim için Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde başlattığım adalet nöbeti sürüyor” dedi. 
Tanal mesajının devamında ise, “AKP milletvekilleri gibi Monaco’da ıstakoz yemiyoruz
Şanlıurfa ve Mardin’deki elektrik kesintilerine tepki olarak, Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde başlattığımız oturma eylemi sebebiyle vatandaşın getirdiği lavaş ve yumurtayla kahvaltımızı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi:
Tanal bir önceki mesajlarında ise şu ifadelere yer vermişti:
“Enerji bir insan hakkıdır; hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz. Şanlıurfa ve Mardin’deki elektrik kesintileri vatandaşlarımız mağdur etmektedir. Sabaha kadar bakanlık önünde oturma eylemine başladım” 
“Bir çok şikayet aldım. Enerji bir insan hakkıdır ve kimse bu haktan mahrum bırakılmaz. Bu mağduriyete dikkati çekmek için sandalyemi bakanlık binası önüne koydum ve sabaha kadar burada bekleyeceğim”

ZÜBEYDE YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —