Tarih: 24.02.2024 14:27

Suruç yolunda tabutlu eylem

Facebook Twitter Linked-in

Daha önce Suruç Ölüm yolu için basın açıklaması, Kefenli eylem ve 3 günlük taziye çadırı kuran HÜDA-PAR İl Başkanlığı, yetkililere verilen 1 haftalık mühletin bu gün sona ermesinden ve yetkililerin herhangi bir açıklama yapmamasından dolayı bu gün tabutlu eylem yaptı.
Eylemde HÜDA PAR Şanlıurfa BB Adayı Emin Özaslan ile HÜDA PAR Şanlıurfa il Başkanı Faruk Polat, birer açıklama yaparak yolun bir an önce yapılması çağrısında bulundu.
Söz konusu yolun ihalesinin yapılmasına rağmen çalışma başlatılmadığına dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, "Burası Suruç ölüm yolu. Bu yol sürekli çocukları yetim bırakıyor. Tabii bütün yetkililer de maalesef umursamaz davranmaya devam ediyor. Bu yol sürekli can almaya devam ediyor. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından daha önce bu yolda çok farklı farkındalık çalışmaları yapılmıştı. Bu yolun ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı fakat Şanlıurfa'nın özellikle iktidar milletvekilleri başta olmak üzere 14 vekil bu işin takipçisi olmadığı için ihalesi yapılmış ama bir türlü maalesef çalışma başlatılmamış olan yol burası" diye konuştu.
Öte yandan 14 tabutla eylem yapan HÜDA-PAR İl Başkanlığı saat: 15:00' kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —