Tarih: 22.05.2023 12:03

'Söz veriyoruz incinmeyeceksiniz. buyrun bekleriz'.

Facebook Twitter Linked-in

Haşimiye Özdiker çarşısıyla ilgili kamulaştırma krizi devam ediyor.

Tarihi Gümrük Hanı'nı gölgeleyen yapıların ortadan kaldırılması amacıyla söz konusu çarşı 2020 yılı Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı kararıyla kamulaştırma kapsamına alınmıştı. 

Büyükşehir Belediyesi burada İbrahim Halil Çelik döneminde yaklaşık 33 yıl önce inşa edilmiş Çarşıda 122 dükkandan 30'unu kamulaştırmıştı. Büyükşehir'in teklifini az bulan işyeri sahibi şu sıralar haklarını hukuki yollarla aramaya çalışıyor. 

Özdiker Çarşısı Esnaf Odası Başkanı Mustafa İsmet Üçeş, süreçteki son durumu sosyal medya hesabında anlatırken,  Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'e çağrıda bulundu. Üçeş, 'Özdiker'e esnaf başkanı olarak tekrar davet ediyor ve teminat veriyorum incinmeyeceksiniz. buyrun bekleriz.'' ifadelerini kullandı.

'NİYE CAYDINIZ CEVAP VERİN!'

Üçeş, şu bilgileri paylaştı:

''Ak Partili kimse yetkisine güvenip şımarmasın. Reis aday yapıyor, biz de oy veriyoruz, oyları reise veriyoruz. Kötü miras yediniz. Haddinizi bilin, Vekil ya da Başkan, Bağımsız girin, aldığınız oyun 30'da 1'ini alın. Millet sizi hizmet etmeye seçti, efendiliğe değil. 

5 ay önce vekilimiz Cevheri'ye para istemediğimizi, Başkanın 300 konutlar arsası vaadi olduğunu, dükkanlarımızla denk takas istemiştik, vekil iletmiş siz de kabul etmiştiniz niye caydınız cevap verin.

KENDİSİ DE BİLİYOIR FİYATLARIN KOMİK OLDUĞUNU

Zeynel Başkan, çakalın az, aslanın bol olduğu memlekette Urfa'da yaşıyorsun. Çok duydum 'Özdikere gidersem beni incitebilirler' demişsin, sizi seçildiğinizden beri gelmediğiniz Özdiker'e esnaf başkanı olarak tekrar davet ediyor ve teminat veriyorum incinmeyeceksiniz. buyrun bekleriz...

5 ay önce başkan olarak esnafımla toplantı yaptık. Belediye fiyatların 1/5 oranında ve çok düşük olduğunu mesela 35 ay önceki 210 bin lira ile (üst katların fiyatı) 2015 model Passat Confottan 2 adet, 8066 4x4 traktörden 2 adet alabilirken, 250 bine alacağımız daire 1500 olmuşken, esnaf kızdı bu fiyatlar komik diye. Dilekçeleri verdik 2 gün sonra mahkeme keşfiyle müşerref olduk. Kendi de biliyor fiyatların komik olduğunu...''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —