Tarih: 24.06.2024 10:49

Son bir ayda Urfalı 4 tarım işçisi çocuk boğularak yaşamını yitirdi

Facebook Twitter Linked-in

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) verilerine göre bu yılın ilk beş ayında en az 24 çocuk işçi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl en az 54 çocuk işçi hayatını kaybederken, hayatını kaybeden çocukların yüzde 53’ü tarım işçisiydi. İSİG Meclisi'nin verilerine göre son bir ayda ise en az 5 mevsimlik tarım işçisi çocuk serinlenmek için girdikleri sularda boğularak yaşamını yitirdi.
İSİG Meclisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ölümler şöyle sıralandı:
"Fatma Sarıgül, 16 yaşında.. Zehra Budak, 13 yaşında.. Mevsimlik tarım işçileri.. Ankara Şereflikoçhisar'da sıcak havadan bunalıp girdikleri Hirfanlı Barajı'nda boğularak hayatlarını kaybettiler. Çalışmak için Şanlıurfa Akçakale'den gelmişlerdi..
Hasan Y. 15 yaşında, mevsimlik tarım işçisi.. Konya Güneysınır'da serinlemek için girdiği Kızılöz Baraj Göleti'nde boğularak hayatını kaybetti.. Çalışmak için Şanlıurfa'dan gelmişti..
Muhammed Mustafa Kiraz.. 11 yaşında, mevsimlik tarım işçisi.. Malatya Kale'de serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak hayatını kaybetti.. Çalışmak için ailesiyle Şanlıurfa Siverek'ten gelmişti..
Muhammed Hinki.. 14 yaşında, Suriyeli mevsimlik tarım işçisi.. Gaziantep İslahiye'de ailecek biber tarlasında çapa yaptıktan sonra serinlemek için girdiği gölette boğularak hayatını kaybetti."

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —