Tarih: 11.05.2023 16:09

SMA'lı Menasa'ya yardımlar devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Haliliye ilçesinde yaşayan Nurettin ve Zeliha Ulucan çifti, bebeklerinin 7 aylıkken normal bir bebekler gibi hareket etmediğini fark etti. Daha sonra aile, bebeklerini hastaneye götürdü.

Hastanede çeşitleri testlerini yapan anne, baba Menesa Efnan bebeklerinin SMA Tip 1 hastalığına yakalandığını öğrendi.

9 aylık olan ve tedavisi için yaklaşık milyonların gerekli olduğunu söyleyen Baba Nurettin Uluca, çocuklarının yaşaması için yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor.

Ölücan, şunları söyledi:”Yetkililerden kızıma yardım etmelerini istiyorum. Benim kızım SMA tip bir hastası. Hastasıdır. Ben çağrı merkezinde asgari ücretle çalışan bir babayım. Kızım şu anda hastanede yoğun bakımda mücadele ediyor.

Türkiye'de ilaç bulunmuyor maalesef. Yurt dışındaki gen terapisini alması gerekiyor. Bir tane ilaç var. Ama ülkemizde bulunmuyor maalesef. Her gün yüzlerce çocuk bu hastalığa yakalanıyor. Hastalık ilerleyici bir hastalık. Yani kızımın kurtarılmasını istiyorum. Urfalılardan ricamız kızıma yardım etmelerini, şu anda stant açıyoruz. Ben sadece standta durabiliyorum.

Parayı toplamak için kampanyamız var. Şu anda çok zor durumda kızım. Herkesten Allah rızası için yardım etmelerini istiyorum. Kızım şu anda hastanede tedavi görüyor. Son durumu ne? şu anda yoğun bakımda yatmakta kızım. Yani hastalık ilerleyici bir hastalık olduğu için. Hani şu anda zor bir durumda. Zaten doktorlar çaresinin olmadığını iletiyorlar. Yani şu anda sıkıntı varsa diye bir ilaç kullanıyoruz ama göremiyoruz. Herkesten Allah rızası için yardım istiyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —