Tarih: 10.03.2024 08:04

Skandal sözlerinin arkasında durdu

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında, mevsimlik işçi sorununa ilişkin; 'Çoğu bu şekilde yaşamayı bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, hatta kendilerine tatil olarak görenler var' demişti.

Delioğlu, kamuoyunda tepki toplayan bu sözlerinin arkasında durdu.

 

“SÖYLEDİĞİM HER KELİMENİN ARKASINDAYIM”

Kullandığı her şeyin kelimesi kelimesine arkasında olduğunu, özür dileyeceği bir durumun olmadığını vurgulayan Delioğlu, şu yorumu yaptı  :

“Tarım işçileriyle ilgili, bu işin sosyolojisini biz onlarca kez araştırdık ve üzerinde çalışmalar yaptık. Söylediğim her şeyin kelimesi kelimesine arkasındayım. Orada özür dilenecek bir şey yok. Ben kendimi tarım işçilerinden ayrı gören biri değilim, ben işçi emekçisiyim, bütün hayatım çalışmakla geçti. Daha da ötesini söyleyeyim size; Şu anda partinin bana tahsis ettiği bir araçla seçim çalışması gerçekleştiriyoruz, şahsi aracım yok yani.

Ben öyle toplumdan çok uzak, işçilerden çok uzak bir insan değilim. İşçilerin neler yaşadığını memleketin gariplerinin neler yaşadığını kimse benden daha iyi bilemez. Hele hele yeni ortaya çıkıp Urfa’yı değiştireceğini iddia edenlerin geçmişte bu insanların yüzüne bile bakmadığını bilerek ancak eleştirilere güler geçerim.

Tarım işçilerinin sosyolojisini biz defalarca araştırdık, defalarca bu insanlarla görüştük. Eleştirenlere tavsiyem şudur, yürekleri varsa konuşmanın tamamını yayınlasınlar, o şekilde millet ne olduğunu görsün. Öyle içinden bir cümle alıp kullanmak, bu usuller geçti artık. Bu modayla kimse bir şey elde edemez. Orada ne konuştuğum bellidir. Bugün de konuşsam yine aynı şeyleri söylerim. Tekrar etmeye gerek yok ama konuşmanın tamamı dinlendiğinde muradımız anlaşılacaktır”.

ZÜBEYDE YAVUZTÜRK


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —