Tarih: 29.11.2023 10:57

'Sizin tuzunuz kuru, vatandaşın halinden ne anlarsınız?'

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Otogar'da ATM bulunmamasıyla ilgili olarak 6 Ekim 2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vermişti. 

 

Gelen yanıtı sosyal medya hesabında yorumlayan Tanal, Bakan Şimşek'i Şanlıurfalılarla dalga mı geçmekle suçladı ve şu yorumu yaptı: 

 

''Yahu koskoca Şanlıurfa Otogarı içerisinde ve civarında kamu bankalarının hiç birisinin ATM'si bulunmuyor.

 

Otogardan masrafsız para çekmek isteyen vatandaşlar, yolcular mağdur ediliyor.

 

Bu konuda size soru önergesi yöneltiyoruz. Verdiğiniz cevapta, "İhtiyaç duyulan lokasyonlarda ATM kurulumu yapılırken bölgenin toplam nüfusuna, şehir merkezine uzaklığı, yaya ve perakende trafiğinin yoğun olup olmadığına bakıldığını" belirtmişsiniz.

 

Otogar sizce yoğun değil mi?

 

Tabii sizin tuzunuz kuru...

 

ATM'den masraf kesildiği için bilet parasını denkleştiremeyen vatandaşın, öğrencinin halinden ne anlarsınız?''

 

TANAL, HANGİ SORULARI YÖNELTTİ?

 

''Güneydoğu'nun en önemli kültür ve turizm merkezlerinden birisi olan Şanlıurfa›nın ulaşım kanallarında büyük bir önem taşıyan otobüs terminaline kamu bankalarına ait ATM'lerin (Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank) kurulmamasının gerekçesi nedir?

 

Teminal içerisinde kamu bankası ATM'sinin yer almamasıyla ilgili vatandaşlardan tarafınıza ulaşan bir şikayet yahut talep ver mıdır? Talep ve şikayet ulaşmışsa bunlara ilişkin olarak Bakanlığınızca ne tür bir işlem yapılmıştır.

 

Bakanlığınızca Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yer alan eksikliklerin tespiti ve giderilmesi hususunda son 5 yıl içinde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Çalışma yapılmış ise iş bu çalışmaların kapsamı nedir ve çalışmalar ne aşamadadır?''

 

İŞTE BAKAN ŞİMŞEK'TEN GELEN YANIT:

 

‹İhtiyaç duyulan veya talep edilen lokasyonlarda ATM kurulumu yapılırken; bölgenin toplam nüfusu, bölgede diğer kamu bankalarının ortak ATM'sinin bulunup bulunmadığı, bölgenin şehir merkezine olan uzaklığı, yaya ve perakende trafiğinin yoğun olup olmadığı, bölge veya civarında bankaların başka ATM'sinin bulunup bulunmadığı ve varsa ATM'nin işlem adetlerinin ortalama veya üstünde olması kriterlerine göre değerlendirme yapılmaktadır.›

 

">http://

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —