Tarih: 14.06.2023 15:06

'Şimdi vicdanınız rahat mı?'

Facebook Twitter Linked-in

TEMA Vakfı Gönüllüsü Ahmet Sağır, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde bir yandan kuru otların yanmasıyla ortaya çıkabilecek riskler ve mevcut çevre kirliliği konusunda yetkililere uyarıda bulunurken, diğer yandan evde tenekede yetiştirdiği Aydın Sarılop inciri ve Orman Bölge Müdürü Zeki Bayıcı'nın kendisine verdiği Badem ve Alıçları yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen Otogar çevresine ekmişti. 

Sağır'ın korktuğu başına geldi. Atılan sigara izmariti yüzünden çıktığı tahmin edilen yangında ekilen fidanlar kül oldu. Ahmet Sağır, bu konuda tepkisini şöyle özetledi:

''Otogar çevresine Aydın Sarılop İnciri, Badem ve alıç fidanları diktim. Her hafta da su veriyordum. Bu hafta İzmir'de olduğumdan dolayı veremedim. Fakat bir haberle adet yıkıldım. Otogar yakınlarında sigara izmariti yüzünden yangın çıkmış, bu yüzden ektiğim fidanlar kül oldu. Oysa 5 Mayıs Dünya Çevre Gününde yetkilileri uyardım. Büyükşehir Park Bahçeler Dairesine ilettim, topu Karaköprü Belediyesi'ne attılar. Karaköprü Belediyesi yetkilileri 'Orası Büyükşehir'in sorumluluğunda' dedi.  Bugün yangın çıktı, fidanlar kül oldu. Şimdi soruyorum vicdanınız rahat etti mi?''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —