Tarih: 12.05.2023 16:59

Şenyaşar ve Yıldız’ların davası ertelendi

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında meydana gelen kavgada Şenyaşar ve Yıldız ailelerinden fertler hayatını kaybetmişti.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildiği ve Antep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulan “işyeri dosyası” ile Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden “ hastane dosyaları” birleştirildi. Birleştirme kararından sonra ilk duruşma Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Şenyaşar ailesinin avukatları, etkin bir kovuşturma ve adil yargılama yapılamadığını belirterek, İstinaf kararı doğrultusunda yargılananların beyanlarının yeniden alınması gerektiğini ifade etti.

Şenyaşar ailesi ve avukatları ile Urfa Sağlık İl Müdürlüğü avukatları duruşma salonunda hazır bulunurken, davada tutuklu bulunan sanık Enver Yıldız ve Celal Yıldız, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada mahkeme heyeti, davanın birleştirilmesinden dolayı sadece daha önceki ifadeleri tekrar almayacağını, sadece sanık Mehmet Yıldız’ın ifadesini alacağını belirtti.

Sanık ve müştekilerin beyanlarından sonra konuşan iddia makamı, sanık Enver Yıldız’ın, kaçma şüphesi, hüküm halindeki ceza miktarı, delilleri karartma şüphesi ve üzerlerinde atılan eylemlerin CMK 103/3 katalog suç olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan sanıkların, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 18 Temmuz’a ertelendi...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —