Tarih: 26.07.2023 16:26

Şenyaşar ailesinin 'Adalet nöbeti' Ankara'ya taşındı

Facebook Twitter Linked-in

Suruç'ta 14 Haziran 2018 günü AK Parti eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti, 16 Temmuz'da son bulmuş, aile,  eylemi Ankara’da devam ettirebileceklerini duyurmuştu.  

 

ADALET BAKANIYLA GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ

 

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekilli seçilen Ferit Şenyaşar ile annesi Emine Şenyaşar, bugün Mecliste basın toplantısı düzenledi. İki oğlu ile eşi katledilen, bir oğlu tutuklu bulunan annesinin “adalet” talebiyle Ankara’ya geldiğini anlatan Şenyaşar, şunları kaydetti:

 

''Annem 68 yaşında olmasına rağmen 846 gün Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu. Tek talebi ise adaletin sağlanması, yetkililerin onu duymasıydı. Ama maalesef Ankara’da adalet sağlayıcılar annenin çığlığını görmezden geldiler.

 

Adalet Bakanlığına görüşme talebi ileteceğiz. Eğer adaletin sağlanacağına dair bize söz verirlerse oradan ayrılıp gideceğiz. Anne Ankara’da kalmak istemiyor. Hem gözlerinden hem de dizlerinden ameliyat olması lazım. Adalet gelmediği sürece tedavi olmayacağını söylüyor. Eğer adalet sağlanmazsa mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğiz”

 

KAYITLARI ÇIKARSINLAR, ÇOCUĞUMU BIRAKSINLAR

Anne Emine Şenyaşar,  Cezaevindeki oğlunun bırakılmasını isteyerek  ''Eşimi gözlerimin önünde katlettiler. Eğer oğlumu bırakmazlarsa ben Adalet Bakanlığı önünde oturmaya devam edeceğim. Çenim çocuğumun hiçbir suçu yok. Kayıtları çıkarsınlar eğer çocuklarım suçlu ise diğer iki çocuğumu da tutuklasınlar” dedi.

 

Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşme talebi kabul edilmeyince Emine Şenyaşar, Meclis kapısı önünde oturma eylemi başlattı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —