Tarih: 26.06.2023 16:21

Şenyaşar ailesinden yeni açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Suruç'ta 14 Haziran 2018 günü AK Parti eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının karıştığı silahlı kavgada eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar'la saldırılardan yaralı kurtulan oğluyla birlikte Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 826 gündür devam ediyor. 

ADALET BAKANI ANNEMİ GÖRMÜYOR MU?

Adliye önünde bulunan beton bariyerlere "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankartı asıldı.  Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekilli Ferit Şenyaşar, 5 yıldır adalet mücadelesi verdiklerini anlattı. Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un,Türkiye’nin ikinci yüzyılı adalet yüzyılı olacak’ ve  'Geç gelen adalet doğruda olsa adalet değildir' şeklindeki sözlerini anımsatan Şenyaşar,  ''Yeni Adalet Bakanı bu açıklamaları yaparken acaba Urfa’da iki yıldan fazladır nöbet tutan anneyi görmüyor mu?'' sorusunu yöneltti.

Bakan Yılmaz Tunç'un, Adalet talebine yanıt verinceye kadar annesinin nöbet tutmaya devam edeceğini anlatan Şenyaşar, Bakana bir süre tanıdıklarını, hukuki taleplerinin karşılanmaması halinde Ankara’da Adalet Bakanlığı önüne pankart asıp, eylemi sürdüreceklerini vurguladı.

ÖLECEKSEM ADLİYE ÖNÜNDE ÖLEYİM!

Anne Emine Şenyaşar ise, şunları söyledi: “3 yıldır nöbetteyim. Kar yağdı ben yine buradaydım, yazın en kavurucu sıcaklarında buralardaydım. Adaleti sadece kendim için değil, herkes için istiyorum. Oğlum bırakılmaz ise Ankara’ya geleceğim ve orada nöbet tutacağım. Nasıl burada kalıp nöbet tuttuysam, Ankara’da da tutarım. Ankara’ya gelirsem ölene kadar oturduğum yerden kalkmam. Bir ölüm olacaksa adliye binası önünde olsun. Nasıl 3 yıl burada sürdürdüysem bundan sonra Ankara’da da sürdürürüm. Artık oğlum eve gelsin istiyorum. İnsan hastanede katledilmez. Hastane kayıtları ortaya çıkarılsın ve tüm dünya nasıl bir katliam yapıldığını görsün.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —