Tarih: 26.08.2023 16:49

Şenyaşar ailesi 'Adalet nöbeti'ni Meclise taşıyor

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 846’ncı gününde Urfa’dan Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti’ni sürdürüyor.

 

26 Temmuz’da Ankara’da Meclis’te başlatılan Adalet Nöbeti’nde Emine Şenyaşar 33 gündğr Adalet Bakanlığı’na yürüyor.

 

Adalet Nöbeti’ni sağlık sorunlarına rağmen sürdüren Emine Şenyaşar, “Neden hala Halil Yıldız’ı koruyorsunuz?” sorusunu yöneltiyor.

 

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar,  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kendilerine randevu vermediğinden yakınarak,  bu durumun devam etmesi halinde adalet taleplerini TBMM'ye taşıyacaklarını ve Meclis'te 24 saat oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.

 

Bakanlık önüne her gittiklerinde polislerle karşılaştıklarını anlatan Şenyaşar, "Her Adalet Bakanlığı önüne gittiğimizde ya uzun bir toplantıda ya da şehir dışında diye bize cevap veriliyor. Biz diyoruz, Meclis'te 600 milletvekili var. Adalet Bakanı sadece kendi siyasi görüşünde olan milletvekilleri ile görüşüyor, bu bir adaletsizlik. Bu adil bir davranış değildir" dedi.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —