Tarih: 31.07.2023 09:06

Seks tuzaklı şantaj çetesine operasyon

Facebook Twitter Linked-in

Faruk DEVECİ

 

Uygunsuz görüntülerini çekerek vatandaşlara şantaj yaptıkları belirlenen 16 şüpheli yakayı ele verdi.

 

Şanlıurfa'da bir çok vatandaşı sahte sosyal medya hesapları üzerinden cinsel birliktelik vaadiyle tuzağa düşürüp günübirlik ikametlere yönlendiren, gelen mağdurların görüntülerini kaydeden ve bu suretle Şantaj yaparak tehdit eden ve silah zoruyla mağdurların üzerindeki, banka hesaplarında bulunan paralarını ve internet bankacılığı üzerinden çektikleri , kredilerin paralarını kendi hesaplarına gönderen şüpheliler, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda yakayı ele verdi. 

 

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüpheli şahısların sahte Facebook Instagram vb. Sosyal medya hesapları üzerinden mağdurlara ulaşarak mesaj ve arkadaşlık teklifi yöntemleri ile belirli yaş grubunun üzerindeki vatandaşları nitelikli şekilde yağmaladıklarını, silahla tehdit ve Şantaj yoluyla yaklaşık 3 milyon TL miktarında kendi hesaplarına para aktarmak suretiyle mağdur ettiklerini tespit etti.

 

Olaya karıştığı tespit edilen 17 şüphelinin yakalanmasına yönelik yaklaşık 3 ay süresince yapmış oldukları çalışmaların ardından Şanlıurfa merkezli İstanbul ve Konya illerinde şüphelilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda; S.G.(36), O.A.(32), S.Ş.(23), M.A.(25), İ.H.Ç.(26), S.Y.(36), İ.K.(19), F.Y.(36), İ.U.(23), C.Y.(34), A.K.(21), H.B.(22), A.Ç.(27), A.R.(17), G.E.(17) ve H.Ç.(63) isimli 16 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

 

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 3 tane tabanca, 2 tane tüfek ve silahlara ait çok sayıda mermi ayrıca suçta kullanılan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

 Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğince çok yönlü olarak sürdürülüyor. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —