Tarih: 12.12.2023 11:40

'Şehircilik normları dikkate alınmalı'

Facebook Twitter Linked-in

Urfa Çalışma Grubu (UÇG), ‹Kentsel Dönüşüm›de şehircilik normalarına uygun davranılmasını talep ediyor. ,

 

UÇG'nin sosyal medya grubundan bu anlamda yetkililere şu çağrı yapıldı: 

 

‹Şehir İmar Planı ve Kentsel Dönüşüm Projeleri yapılırken, kamu yararı çerçevesinde; sosyal, kültürel, rekreatif, sağlık, eğitim, ibadet ve yeşil alanları düşünülmüş modern şehircilik normlarına uygun uygulamalara yer verilmelidir›

 

URFA RANTA KURBAN EDİLİYOR

 

Bu çağrı Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar'ın bir süre önce yaptığı uyarıları akla getirdi. Açar,  kentteki bazı planlama ve mühendislik hatalarını şöyle anlatmıştı:

 

''2 katlı binaların yoğunlukta olduğu dere yatağında bulunan Ali Baba bölgesine 13 kat imar izni verildi. Yine Karakoyunlu deresinin eski güzergahında bulunan Mehmetçik mahallesinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarında 2 katlı binaların yerine 6 katlı binalara imar izni açıldı. Bu projelerdeki planlama hatası nedeniyle kentsel obezite yaratılmak isteniyor.

 

Yeşildirek mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının önü yanlış bir uygulama yüzünden kesildi. Bu bölgedeki 18 dönümlük arazi Viranşehir’in kırsal bir bölgesinde yaptığı enkaz halinde ki konutlar karşılığında TOKİ’ye devredildi. Burada bir kentsel dönüşüm çalışması yürütülmesi çok zor. Çünkü şehir merkezinde taşımalı dönüşümle yapacağınız bir kentsel dönüşüm işlemi artık TOKİ’nin rant alanı olmuştur. Mevcut Büyükşehir belediye yönetimimiz Yeşildirek mahallesinde kentsel dönüşümü bitirmiştir. Bitirmiştir derken yapılmasının önüne çok büyük engeller koyarak bitirmiştir.

 

Cavsak deresinin eski sanayi kentsel dönüşüm alanı içerisinde 17 metre olan profili TOKİ tarafından 2021 yılında yapılan imar planı değişikliği ile 6 metreye düşürüldü. Bu önümüzdeki yıllarda yağışın sele, selin hasara ve can kaybına yol açacağı bir planlama hatasıdır. Henüz geç olmadan bu yanlıştan da bir an önce dönülmelidir.''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —