Tarih: 12.02.2024 14:35

Seçim takvimi işlemeye devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar için süreç sona erdi. Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi, Oy kullanılacak sandıkların yeri netleşti.

Seçim takvimine göre, bugün (12 Şubat) ilçe seçim kurullarınca seyyar sandık oluşturma sürecine geçildi. Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin seyyar sandıklara işlenmesi ve ilgili sandık kurulunun belirlenmesine başlandı.

KESİN ADAY LİSTELERİ 3 MART'TA AÇIKLANACAK

Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar teslim edecek. 3 Mart Pazar günü kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.

21 Mart'ta seçim propagandası ve yasaklar başlayacak. Propaganda dönemi 30 Mart Cumartesi saat 18'de sona erecek. Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gidecek.

ADAY BELİRLEME MESAİSİ

Bu arada partilerde aday belirleme mesaisi devam ediyor. Ak Parti'nin kesin olmayan Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarını açıklamasından sonra muhalefet partileri de adaylarının bazılarını açıklamıştı. Önümüzdeki bir hafta içinde diğer adayların da açıklanması bekleniyor.

BARAJ GAZETESİ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —