Tarih: 06.07.2023 17:17

Seçim günü bu işi çözeceğiz demiştiniz. Nerdesiniz şimdi?

Facebook Twitter Linked-in

Urfa'da çiftçilerle DEDAŞ arasındaki elektrik borcu krizi devam ediyor. 

DEDAŞ, ödeme için süre tanımış, elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verilebileceğini duyurarak, Ziraat Bankası'nı adres göstermişti.  Az sayıda çiftçi kredi imkanından yararlandı. DEDAŞ bunun üzerine geçen yıllarda olduğu gibi enerji kesme uygulaması başlattı. Ancak bu kesinti borcu olmayanları da etkiliyor. 

Konuyu gündeme getiren isimlerden Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, elektrik kesintilerinden etkilenen köylülerle birlikte TEAŞ önüne gidip açıklama yaptı. 

Büyükmutlu Köyü Küçükmutlu Köyü Mağara Köyü Talihli Köyü Yazgüneş Köyü Sufra Köyü Gellegoç Köyü ve daha birçok köyün günlerdir susuz, elektriksiz olduğuna dikkat çeken Ayan, özetle şunları kaydetti:

''İlçe eşbaşkanlarımız ve yöneticilerimiz ile birlikte Viranşehir’de haksız, hukuksuzca elektriği kesilen köylüleri ziyaret ettik. Burası TEİAŞ trafo merkezi. Kapısının önüne TOMA park edilmiş, her an köylüler haklarını arayabilir diye! Köylünün ekinleri tarlada susuz bekliyor.

Hasta olan var yaşlı olan var. Aşırı sıcaklarda telef olmak üzere olan hayvanlar var. Urfa halkına her türlü zulmü yaptığınız yetmiyor şimdi de açlıkla, yoksullukla sınıyorsunuz.

Bunun adı göçe zorlamaktır. AK Parti iktidarı seçim zamanı köy köy dolaşıp elektrik sorununu çözeceğiz dedi, hani nerdesiniz?

DEDAŞ zulmünün peşini bırakmayacağız, sorun çözülene kadar halkla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.''


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —