Tarih: 01.05.2024 14:43

Sebze fideleri görücüye çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da, güneşin kendisini hissettirmesiyle birlikte fide satışları da başladı. Seralarda bin bir zahmetle yetiştirilen fideler, pazarda vatandaşların beğenisine sunuldu. En çok satılan fidelerin başında ise domates, biber ve patlıcan geliyor. Fideler, tüplü ya da demet olarak satılıyor.
Geçtiğimiz yıl 5 liradan alıcı bulan fidelerin fiyatları bu yılda sabit kaldı. Fidelere en çok rağbet gösteren kesim ise, müstakil evlerde oturanlar ile kırsal mahallelerdeki bahçelerinde kendi sebzesini yetiştirmek isteyen vatandaşlar olurken birçok komşu illerden den talep oldukça yoğun. Şehir merkezinde ya da apartmanlarda yaşayanlar da; hayat pahalılığı ve artan fiyatlar nedeniyle kendi sebze ve meyvelerini balkonlarında saksılar içerisinde yetiştirmek için de fide alıyor.
Konuya ilişkin fide satıcıları, “Mart’ın sonunda üretimine başladığımız sebze fidelerimiz şu anda dikimi hazır durumdalar. Hemen hemen her çeşit fide üretimini gerçekleştirdik. Fidelerimizin bir kısmı şu anda dikime hazır olup, bir kısmı da önümüzdeki haftalarda dikime hazır hale gelecekler. Vatandaşlarımız, domatesten bibere, kavundan karpuza kadar her çeşit fideyi buradan temin edebilir. Bu yıl çoğunlukla yerli tohum kullandık ve özellikle tüplü domates fidelerimizin tamamı yerli köy domateslerinden oluşmaktadır. Tüplü fidelerimizin tanesi 4 TL, tüm olarak 100 TL” dediler. 
Fidelerin dikimi ve bakımıyla ilgili uyarılarda bulunan fide satıcıları, “Elbette fideyi buradan alıp götürmekle iş bitmiyor. Fideleri dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra mutlaka hemen can suyunu vermelerini ve takip eden birkaç gün de ihtiyaç duyulması halinde bu işleme devam etmelerini üreticilerimizden istiyoruz ”ifadelerini kullandılar.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —