Tarih: 01.06.2023 12:45

Şanlıurfalılar ‘Bakan’ istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Her seçim olduğu gibi bu seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve partisine rekor oyların çıktığı Urfa’da vatandaşlar Urfa’dan bir bakanlığın atanması gerektiğini söylediler. Yine aynı şekilde milletvekilli dağılımı olarak dan en çok Ak Parti’den milletvekilli çıkan Urfa’da bu anlamda da bir bakanın buradan atanması görüşünde birleşen vatandaşlar bununla ilgili bir bakanın neden Urfa’dan çıkması gerektiğini gerekçeleri ile birlikte tek tek anlattılar. Öte yandan geçen dönemlerde Faruk Çelik, Nurettin Nebati ve Bekir Bozdağ bakanlık pozisyonunda çalışmalar yaptı.

AK PARTİ URFA’DAN YÜKSEK ORAN OY ALDI

Konuya ilişkin Eyüp Satan adında ki bir vatandaş, “Urfa bana göre bir bakanlığı hak ediyor. Çünkü Ak Parti Urfa’dan yüksek oran oy aldı dolayısıyla bakanlık verilmesi lazım. Bununla birlikte Urfa 14 tane vekil çıkardı Güneydoğu’da en yüksek vekil alan yerdir Urfa. Bu durumu değerlendirmeleri lazım” dedi.

Son seçimlerden Urfa’ya bir bakanlık atanmasının gerektiğine vurgu yapan Mustafa adında ki bir vatandaş da Urfa’nın her anlamda bunu hak ettiğini söyledi.

BURADAN BİR BAKAN ATANIRSA ÇOK İYİ OLUR

Hasan Polat da Urfa’ya bir bakanın verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Faruk Çelik’ten hiç memnun değildik. Buradan bir bakan atanırsa çok iyi olur” sözlerini kaydetti.

BU SORUNLARI DA DİLE GETİRMEK İÇİN BİR BAKANLIĞIN BURADAN ATANMASI LAZIM

Urfa’nın belli başlı sorunlarından dolayı bir bakan verilmesi görüşünü savunan İbrahim Yıldız: Bence Urfa’ya bakanlık verilmeli. Seçmen sayısı yüksek bir şehir oluşunun yanı sıra belli sorunları ve aşiretleri var. Bu sorunları da dile getirmek için bir bakanlığın buradan atanması lazım. Bakıldığında vekil sayısı da yüksek. Dolayısıyla hak ediyor bakanlığı” şeklinde konuştu.

BAKAN URFA’NIN ÇOCUĞU OLMALI

Urfa’dan 14 tane vekil verdik diyen Abdulkadir de “14 tane vekil verdik diyoruz. Mutlaka bir bakan verilmeli. Verilen bakanda Urfa’nın çocuğu olmalı. Biz ithal bakan istemiyoruz” çağrısında bulundu.

Son olarak da Mehmet Beleş, “Urfa’ya bir bakan verilmeli, gördüğünüz gibi yol boyu bir çöp bidonu tek var” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —