Tarih: 10.06.2024 10:46

Şanlıurfa'da bir kadın kuduz köpekleri kaçırdı!

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medyada "Köpekvelisi" kullanıcı adlı bir kadın, Şanlıurfa'da iddiaya göre kuduz karantinası ilan edilen bölgedeki barınaktan 35 tane köpek alıp Ankara'ya götürdüğünü söyledi. Kadının tepki çeken sözleri sonrası Ankara Valiliği harekete geçti. 
Ankara Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu. 
Açıklamada, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
Valilikten yapılan ikinci bir açıklamada ise "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır." denildi.

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —