Tarih: 17.08.2023 14:39

ŞANLIURFA İÇİN RAPOR HAZIRLADILAR !

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Suriyeli fırıncı F.K.’nın (21), 9 yaşındaki M.K.N. isimli erkek çocuğuna istismarda bulunduğu iddiası Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşayan Suriyelileri bir kez daha gündeme getirdi. Söz konusu bununla ilgili kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirten Mahmut Tanal, bununla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tanal’ın hazırladığı raporda ise Şanlıurfa’da yaklaşık 500 bine yakın Suriyelinin bulunduğu ifade edildi.  Suriyeli sığınmacı yoğunluğu nedeniyle Şanlıurfa’da sağlığa, eğitime, temel ihtiyaçlara, kamu hizmetlerine erişim, makul ücretli iş olanaklarına ulaşımın daha da zorlaştığını belirten Tanal, “

Şanlıurfa’nın sorunlarına dair hazırladığımız ve kamuoyuyla paylaştığımız kapsamlı raporda, “Suriyeliler Sorunu”na ayrı bir başlık ayırdık.

Şanlıurfa’nın belini büken bir diğer önemli sorunun, Suriyeli sığınmacı sorunu olduğunu vurguladık.

URFA’DA 500 BİNE YAKIN SURİYELİ BULUNUYOR

Suriyeli sığınmacı yoğunluğu nedeniyle Şanlıurfa’da sağlığa, eğitime, temel ihtiyaçlara, kamu hizmetlerine erişim, makul ücretli iş olanaklarına ulaşımın daha da zorlaştığını anlattık” dedi.

İş imkânlarının daraldığını, Suriyelilerle Şanlıurfalılar arasında uyum sorunu yaşandığına vurgu yaptıklarını anlatan Tanal, “Raporumuzda, “Önlem alınmaması halinde istenmeyen olayların yaşanması kaçınılmaz olacaktır” uyarısında bulunduk.

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönderilmesiyle Şanlıurfa’nın da rahat bir nefes alacağını dile getirdik.

Şanlıurfa Bozova ilçesinde Suriyeli şahsın, küçük bir çocuğa istismarda bulunduğu iddiası ve sonrasında gelişen olaylar, Şanlıurfa Valiliği’nin açıklaması, iktidarın hala meselenin ciddiyetini kavrayamadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —