Tarih: 25.05.2023 17:00

'Şanlıurfa Bilim Şenliği' başladı

Facebook Twitter Linked-in

"Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek” sloganıyla 3 gün açık kalacak şenlikte, çeşitli yarışmalar, atölye çalışmaları, söyleşi ve başka farklı bilimsel etkinlikler düzenleniyor. 

Şenlik programı üç minik öğrencinin verdiği piyano resitali ile başladı.

'ZAMANIN RUHUNU YAKALADIK'

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çocukların çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirmenin önemine dikkat çekti.. Vali Ayhan, ''Gençlik dediğimiz zaman, öğrenci dediğimiz zaman onların her tür ihtiyacına her tür imkanı sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Bu proje de bu zamanın ruhuna çok uygun.   Bir travma yaşadık 11 il. Ama ayağa kalktık. Nasıl? El birliğiyle, iş birliğiyle, güç birliğiyle. İnanarak, birbirimize sarılarak, Anadolu ruhu olan yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla. Bir daha böyle musibetler, belalar yaşayabiliriz, ama altından kalkmak için daha güçlü gelecek, daha güçlü gençlerimizle kalkacağız" dedi. 

BÖLGENİN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZLERİNDEN BİRİNİ KURUYORUZ

Açılış töreninde  söz alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, hayal kurmanın ve bunu hayata geçirmenin önemine vurgu yaparak, “Belki de en çok israf ettiğimiz de hayallerimizdir. Bilimin ilerlediği bu dönemde şunu gördük. Neyi hayal edersek onu yapabiliyoruz. İşte biz de bu hayallerinizi gerçekleştirmek adına yollara düştük. Şimdi biz hayallerinizi gerçekleştirmek için göreve gelir gelmez Akıllı Şehirler ve İnovasyon Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Burada çalışmalarımız devam ediyor. Birçok gencimize ulaştık. Şimdi belki de bölgenin en büyük bilim merkezlerinden birini kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından  Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmat Tahir Güllüoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ve diğer davetliler stantları gezdi.  

35’ten fazla standın yer aldığı Şenlik 27 Mayıs’a kadar açık kalacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —