Tarih: 25.08.2023 15:08

Şanlı taraftar modern koltuğa layık değil mi?

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu Bakanlıktan sağlanan 15 milyon liralık ödenekle yenileniyor. Ancak yenileme çalışmalarında açılır kapanır koltuklar yerine eskisine benzeyenlerin tercih edilmesi eleştiri konusu oldu.

 

Konuyu gündeme getiren Dakika 63 Grubu yöneticisi Yakup Dodanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren'i eleştirdi.  İlçe takımlarının statlarında olan konfor ve dizaynın Şanlı şehre layık görülmediğini vurgulayan Dodanlı, ''Kuş pisliğinden dolayı oturulamaz halde olan plastik koltukları söküp aynısını takmak akıl kãrı olmasa gerek. Yoksa ihale edilen firma üzülmesin diye mi? Urfa kamuoyu sizden Batman ve Urfa'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ihalelerinin detaylarını paylaşmanızı ivedilikle merak ediyor.' ifadelerini paylaştı.

 

Bazı taraftarlar da Dodanlı'ya hak vererek, açılır-kapanır koltuk taleplerini dile getirdi,  'Şanlı taraftar bunu hakketmiyor mu?' sorusunu gündeme getirdi. 

 

TASARRUF TEDBİRLERİ NEDENİYLE ÖDENEK MİKTARI 15 MİLYONDA KALDI,  BAZI EKSİKLER GİDERİLEMEDİ 

 

Bu eleştirilere karşın İl Müdürü Eren'den henüz bir açıklama gelmedi ancak görüştüğümüz Gençlik ve Spor il Müdürlüğü yetkilileri, tasarruf tedbirleri nedeniyle stadın yenilenmesine sadece 15 milyon liralık bir ödenek temin edilebildiğine dikkat çekerek, şu bilgileri verdiler:

 

''Taraftarların bahsettiği koltukların sadece bir adedi 50 dolar. Bu da yaklaşık bin 326 liraya denk geliyor.. Yani 25 bin açılabilir koltuğun maliyeti 33 milyon lirayı geçiyor.  Ama biz kısıtlı ödenekten dolayı tanesi yaklaşık 250 lira olan, yanma özelliği olmayan, rengi solmayan koltukları tercih etmek durumunda kaldık. Tribün koltuklarının yenilenmesi estetik olarak 11 Nisan Stadına güzel bir görünüm kazandıracaktır.

 

Ödenek yetersizliğinden kesintisiz güç kaynağı olarak nitelendirilen UPS sistemini monte edemedik. Stadımız maç günleri jeneratörle aydınlatılacaktır. Çünkü TFF şebekeden kaynaklanabilecek kesintiye karşı bunu şart koşuyor.  

 

Yine stadın tamamını boyamayı, tribün altında yer alan salonların asma tavanlarını yenilemek istiyorduk, onu da yapamadık. 

 

BÜYÜK MAÇ TALEP EDEBİLİRİZ

 

Her şeye rağmen Trenyol 1. Lig için gerekli olan tüm kriterleri yerine getirdik, basın tribününü 70 kişiye çıkardık. Passolig montajı tamamlandı, odalar elden geçirildi. 

 

Aldığımız önlemler sayesinde çimler aşırı sıcaklardan çok etkilenmedi.  Şu anda çimlerimiz Süper Lig maçlarının oynandığı bir çok sahadan çok daha iyi bir durumdadır. 

 

Kısıtlı ödenekle de olsa önemli eksikleri giderdik. Artık TFF'den rahat rahat milli maç ya da başka önemli bir organizasyonun 11 Nisan Stadına verilmesini talep edebiliriz.''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —