Tarih: 23.05.2024 11:52

Şanlı kentin değerleri bu Festivalde tanıtılacak

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Yolu Şanlıurfa ayağı için geri sayıma geçildi. 

 

Vali Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

 

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında,  Kültür yolu festivallerinin bir halkasının Urfamızda gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şıldak, şunları kaydetti:

 

''Bu konuda özellikle Kültür ve Turizm Bakanımıza, Bakanlık ekibine başta gelen müdürümüz olmak üzere çok teşekkür ederiz. Urfa’mız bunu hak edecek ve sonuna kadar da bir organizasyonla imkânda başarılı bir etkinliği halkımıza oluşturmuş olacağız. Gerçekten şehrimiz pek çok rivayete göre artıları olan hem kültürü turizm değerlerini içerisinde barındıran sadece turizm şehri değil, sadece kültür şehri değil, kültürde turizm şehri olarak kombine eden değerleri yüksek potansiyeli geniş kent. Öyle olduğu için böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok anlamlıdır diye düşünüyorum. İkinci sebep Şanlıurfa'da sosyal bir canlılık konuşacak. Sizin de burada gördüğünüz sloganda da diyor ki şehirde festival var ve festival demek bir sosyal aktivite, bir camiada insanların bir araya gelmesi sadece gençlerin değil toplumdaki herkesin, her yer grubunun uygun bir şekilde izleyebileceği çok çeşitli etkinlikler var. Tekrar bakacak olursak müzik var, konserler var. Her çeşit müzik var. Tiyatro gösteride var, söyleşiler, çocuklara yönelik etkinlikler, astronomi ile ilgili lezzet durakları yer alacak.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Terzi de, 16 ilde düzenlenecek festivallerin 8 ay süreceğini belirterek, Şanlıurfa’nın farklı kültürlerini sanatsal etkinliklerle harmanlayıp güzel bir turizm hareketliliği yaratacaklarını belirtti.

 

LEZZET DURAKLARI OLUŞTURULDU

 

25 Mayısta başlayacak Kültür Yolu Festivali kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin yapılacağı “Festival Lezzet Durakları” oluşturuldu. Şanlıurfa’da seçilen 19 restoranda birbirinden lezzetli yöresel 50’ye yakın lezzet sunulacak. Festival esnasında önceden belirlenen bu mekanlarda her gün ayrı yemeklerin farklı şefler eşliğinde çekimleri yapılacak, böylelikle festival boyunca Şanlıurfa mutfağına ait yöresel lezzetler dünyaya tanıtılacak…

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —