Tarih: 26.06.2023 09:02

'Restorana özel yol' haberine açıklama

Facebook Twitter Linked-in

" Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi halka değil, restorana özel yol yaptı" haberiyle ilgili olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu yoldan direkt ve dolaylı olarak birçok mahalle ve bu güzergahtaki işletmelerin yararlandığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"21 Kasım 2022 tarihinde Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokole istinaden ihalesi gerçekleştirilen Karaköprü ve Haliliye ilçelerini kırsal yollardan birbirine bağlayan ve yaklaşık 40 kırsal mahalle ile 30 bin vatandaşımızın kullandığı grup yolundaki asfaltlama çalışmaları devam etmektedir.

Daha önceden de mevcut durumu sathi kaplama asfalt olan bu güzergah, vatandaşlardan gelen yenileme ve genişletme talepleri üzerine yatırım programına alınmıştır. Bu kapsamda yapılan yol güzergahında direkt ve dolaylı faydalanan mahalleler olduğu gibi yol üzerinde bulunan işletmelerde faydalanmaktadır.

Ayrıca habere konu yolun ihalesi, bahsi geçen işletmenin açılışından aylar önce yapılmıştır.’'

 ÖZBEK'TEN TANAL'A YANIT: BENİ KAYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Sözcü gazetesinin CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'a dayandırdığı haberde, bozuk olan Karaköprü Çamlıyayla yolu yerine özel restoranın yolunun yapıldığı belirtilerek, Büyükşehir Belediyesi 'Kayırmacılık'la suçlanmıştı.

Söz konusu bölgede restoranı bulunan Necip Özbek sosyal medya aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:
‹Daha önceden de asfalt olan fakat vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde kullandığı bir çok kırsal mahallenin faydalandığı önemli bir grup yolu olan, genişletme ve yenileme yapılan yolun benimle ilgisi yok. Ortada bir kayırma yok. Zaten burası da diğer yollar gibi yapımı gereken yollar arasında idi. Belediyemize yol için ve size restoranımın reklamını yapıP beni kayırdığınız için teşekkür ediyorum Mahmut bey›




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —